L’Ajuntament arrenca ‘Camps Blancs Forma’, un projecte d’inserció laboral finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El projecte, destinat principalment a dones i joves amb baixos recursos, té com a objectiu inserir a 86 persones en els àmbits de la jardineria, l’hostaleria i l’atenció sociosanitària. 

Grup de dones que van realitzar una formació en igualtat de génere dins del programa Camps Blancs Transforma // Arxiu – Ajuntament de Sant Boi

‘Camps Blancs Forma’ és un nou projecte d’ocupació laboral destinat principalment a dones i joves en risc d’exclusió desenvolupat per l’Ajuntament en conjunt amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El projecte, que es troba en desenvolupament i que es posarà en marxa aquest 2023, està orientat per crear llocs de feina i inserir a 86 persones en tres àmbits: la jardineria, l’hostaleria i l’atenció sociosanitària.

El projecte està dividit en tres fases que s’aniran desplegant al llarg d’aquest 2023. En una primera fase, l’Ajuntament crearà un equip d’especialistes per detectar perfils per adherir-se al projecte. Un cop estiguin seleccionades les 86 persones que participaran en el projecte, es desplegaran els tallers d’interès, destinats a què les persones participants coneguin els tres sectors per després poder decantar-se per una professió o una altra. Aquesta fase és de vital importància per tal de focalitzar als participants en un àmbit concret. Finalment, els participants tindran una estança de formació als centres de treball que anirà dotada amb una petita beca per fomentar l’interès a acabar la formació sencera.

El ‘Camps Blancs Forma’ té un pressupost total de 617.681 euros anuals, dels quals un 80% del total és aportació de l’AMB i el 20% restant, de l’Ajuntament. El projecte està preparat per desplegar-se fins al 2024 i té com a objectiu que el 80% dels participants finalitzi el programa i un 40% aconsegueixin inserir-se laboralment en finalitzar-lo.

Inserció i autoocupació

Un cop finalitzat el programa l’Ajuntament fomentarà la inserció de les persones participants així com l’autoocupació en cas que algunes persones tinguin ganes de tirar endavant el seu propi projecte.

Pel que fa a l’autoocupació, l’Ajuntament compta amb beques per tal que les persones puguin gaudir d’una ajuda per a afrontar les despeses que implica crear una empresa des del principi. A més, segons explica el regidor de Cultura i Districtes, José Manuel González, «també oferirem l’oportunitat perquè les empreses que surtin d’aquest projecte puguin treballar al sector públic», és a dir, que les empreses creades pels participants puguin rebre una contractació pública per oferir els serveis a l’Ajuntament.

Camps Blancs Transforma

El projecte Camps Blancs Transforma, iniciat el febrer de 2022, és una iniciativa de transformació del barri de Camps Blancs on l’eix principal és transformar el barri posant en el centre a les persones. El projecte inspirat en l’antiga Llei de Barris de la Generalitat, es va posar en marxa l’any passat i compta amb diferents projectes de millora en diferents àmbits socials, principalment en el que representa la millora de l’eficiència energètica dels habitatges, l’accessibilitat dels mateixos i la participació dels veïns i veïnes del barri en la cultura. Aquest any, a més, començaran les obres d’adaptació dels edificis, on s’instal·laran ascensors a petició de les comunitats de veïns i que seran finançades per l’Ajuntament.

El projecte ‘Camps Blancs Forma’ també es troba dins del paraigua d’aquest projecte. «Camps Blancs és un barri que té unes necessitats i quan vam veure la proposta de projectes d’ocupació de l’AMB vam decidir afegir-lo al paraigua del Camps Blancs Transforma» explica José Manuel González.

Recomanacions personalitzades