Set persones grans de Sant Boi porten a escena la història del municipi a través dels seus records

L’obra s’emmarca en el projecte de teatre comunitari en l’àmbit de l’envelliment actiu i relata una història col·lectiva a partir de la veu dels protagonistes i les seves històries personals. L’espectacle s’estrena aquest dissabte 28 de gener a les set de la tarda al Teatre Cal Ninyo.

Impuls del teatre comunitari en l’àmbit de l’envelliment actiu // Sant Boi de Llobregat

‘Dale recuerdos XXXVIII (je pense à vous)’ és un espectacle teatral que reflecteix les històries de set persones majors de 75 anys residents a Sant Boi de Llobregat. L’obra recrea les històries personals viscudes al municipi a partir dels records personals dels protagonistes. El repartiment està integrat per la Milagros, el Manuel, la Pilar, l’Encarna, la Dolores, l’Amparo i la Maria, tots ells són veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat.

L’espectacle és un projecte de ‘La Compagnie des Hommes’ de Didier Ruiz amb col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi i la Diputació de Barcelona i s’estrena el 28 de gener a les 19 hores al Teatre Cal Ninyo. 

La funció teatral forma part d’un projecte pilot de teatre comunitari en l’àmbit de l’envelliment actiu impulsat per l’Ajuntament per a la promoció de la salut i el benestar de les persones grans. La proposta combina la tradició del teatre de document i història oral amb l’exploració de les històries íntimes dels participants. 

Iniciativa de suport a les persones grans

Aquesta iniciativa permet generar transformacions comunitàries entre les persones participants, la identificació amb el barri i la seva història i estimula valors com la creativitat, la interculturalitat, la convivència i el treball en xarxa.

En una primera fase es van cercar persones residents a Sant Boi de Llobregat que estiguessin interessades en el projecte, especialment a través dels casals, centres cívics i residències del municipi. L’objectiu era seleccionar set persones majors de 75 anys que no fossin professionals de l’actuació, però que els hi agradés el teatre. 

Aquest projecte pilot de teatre comunitari s’inscriu en l’estratègia de la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, per al foment de l’envelliment actiu a través de l’impuls d’iniciatives des de la perspectiva del cicle vital, que promoguin l’autonomia personal i el benestar físic, social i mental de les persones en el procés d’envellir. 

Recomanacions personalitzades