L’hospital de Sant Boi posa en marxa un portal web per a les futures mares del Baix Llobregat

L’espai web ‘Tenir un fill a l’hospital de Sant Boi’ ofereix un contingut de recursos documentals i audiovisuals per donar informació sobre el procés d’embaràs, part i postpart a les futures mares de la comarca.

Nou portal web de l’àrea de maternitat de l’hospital de Sant Boi // Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Hospital de Sant Boi

L’hospital de Sant Boi ha publicat aquest mes de gener un portal destinat a totes les dones que volen ser mares al Baix Llobregat on s’exposen tots els recursos necessaris perquè les futures mares puguin prendre la decisió de tenir un fill en aquest hospital.

El nou espai web s’anomena ‘Tenir un fill a l’hospital de Sant Boi’ i està ubicat a la web principal del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. La pàgina es presenta de manera molt intuïtiva amb un contingut de recursos documentals i audiovisuals vinculats a la informació i l’atenció de les dones. Dintre del lloc web es pot accedir a ‘l’escola de mares i pares’ que compta amb un recull d’informació tant per a embarassades com per a dones que ja han tingut el fill. Els continguts de l’escola van des d’exercicis físics aptes durant l’embaràs o el pla de naixement fins a informació sobre la lactància materna o el mètode pell amb pell. 

En l’actualitat, l’hospital de Sant Boi destina un espai de 1.600 metres quadrats a l’atenció a la dona i a l’infant, ofereix atenció neonatal, compta amb un quiròfan altament equipat, quatre sales de dilatació i part, dos boxs d’urgències, dos boxs d’observació i 20 habitacions individuals, amb el focus posat en l’atenció de qualitat a mare i nadó, però assegurant la intimitat de tot el procés de part. 

Atenció a l’acompanyament i unitat de maternitat respectada

L’àrea maternoinfantil del Sant Joan de Déu hospital de Sant Boi, que atén anualment una mitjana de 1.300 parts, està focalitzada en l’atenció al part respectat i l’acompanyament a les dones en les decisions que es prenen durant l’embaràs. Segons explica Clara García Terol, llevadora i supervisora del procés maternoinfantil de l’hospital de Sant Boi, “l’objectiu és estar al costat de les necessitats de la població que atenem, coneixent les seves expectatives i mostrant un model d’atenció que es basa en l’acompanyament integral a la mare, la seguretat de la mare i el nadó, i el respecte en la presa de decisions”. 

L’àrea de maternitat de l’hospital de Sant Boi es troba entre les millors valorades segons el Pla d’Enquestes de Satisfacció de CatSalut (PLAENSA), amb un índex de satisfacció per sobre del 90%. Entre els aspectes millor valorats destaca el respecte a la intimitat, el maneig del dolor en el part i el postpart o el tracte personal que ofereixen els equips assistencials de metges, infermeres i llevadores. 

Recomanacions personalitzades