El suport emocional a la població adolescent i els projectes ‘Antenes d’igualtat’ i ‘Hermes’ són els tres escollits per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Tres projectes de l’Ajuntament de Sant Boi han passat a formar part del catàleg del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals; escollits per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer.
Les iniciatives que han rebut aquest reconeixement són ‘Suport emocional per a joves i adolescents’, ‘Antenes d’igualtat’ i ‘Projecte Hermes d’accessibilitat cognitiva’. El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon anualment diferents experiències innovadores gestionades pels ajuntaments que poden servir de referent per a altres municipis.
Enguany els projectes de Sant Boi incorporats al catàleg estan relacionats amb “l’atenció als efectes emocionals de la pandèmia, la incorporació d’una mirada transversal de gènere a les polítiques i serveis municipals i la creació de propostes culturals inclusives adreçades a un públic amb altres capacitat”, apunta el consistori en un comunicat.
Suport emocional per a joves i adolescents a causa de la pandèmia
L’Ajuntament està realitzant un pla de xoc per donar resposta als problemes emocionals d’adolescents i joves de la ciutat, que s’han vist agreujats a causa de la pandèmia. La reformulació del servei d’assessorament individual i grupal, i la incorporació de tres professionals de la psicologia, ha servit per desenvolupar un catàleg específic d’activitats de les que han gaudit més de 4.000 alumnes durant aquest curs.
Transversalitat de gènere i accessibilitat cognitiva
En el marc dels plans d’igualtat de gènere, l’Ajuntament desenvolupa una estratègia que situa a totes les àrees de perfil tècnic a actuar com a antenes per incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques i accions. Sant Boi és històricament un municipi referent en l’àmbit de la promoció de la igualtat.
D’altra banda, el projecte ‘Hermes’ és una iniciativa pionera a Catalunya que planteja un viatge d’experiències de la mà de la teràpia psicosocial per fer accessible la cultura a persones amb altres capacitats -mitjançant el teatre, l’expressió corporal, la musicoteràpia, l’art-teràpia o la fotografia-.
Encapçalat pel Museu de Sant Boi, i amb la col·laboració dels dos centres sanitaris de la ciutat referents en salut mental, el Projecte ‘Hermes’ “treballa amb una mirada inclusiva propostes basades en episodis de la història i en els elements del patrimoni cultural i natural del municipi”, afegeixen des del consistori.