El Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi és reconegut estatalment com a bona pràctica

L’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) han identificat aquest projecte com una bona pràctica.

El 20 de juny es celebra el Dia de les Persones Refugiades // Ajuntament de Sant Boi

L’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) han reconegut la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi de Llobregat com a bona pràctica municipal. Això suposa una aportació de 5.800 euros amb els quals finançarà part del cost dels actes.

Enguany han participat 17 escoles i 800 alumnes a través d’un projecte escolar de sensibilització i creació artística. De fet, Sant Boi commemora des de 2016 el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu que el 20 de juny esdevingui una cita anual en defensa del dret d’asil. Els centres educatius de la ciutat fan un treball de reflexió que comença a les aules i finalitza amb una trobada a la plaça de l’Ajuntament.

Reconeixements pels drets de la ciutadania

L’AECID i la FEMP identifiquen experiències desenvolupades per municipis espanyols que fomenten l’educació per la ciutadania global, tot treballant per societats més justes, solidàries i cohesionades en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Recentment, el pla municipal d’acollida a persones refugiades de Sant Boi ja ha rebut també un reconeixement extern. La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer han inclòs aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sant Boi al catàleg del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals com a experiència de govern innovadora i de qualitat.

Recomanacions personalitzades