La Federació de Municipis inclou cinc projectes de Sant Boi al seu banc de bones pràctiques

La Fira Saludable i Sostenible i una metodologia contra l’assetjament escolar són dos dels projectes de l’Ajuntament que l’associació de municipis considera com a “experiències innovadores”.

Presentació de la Fira de la Puríssima del 2019, quan es van incorporar mesures més sostenibles // Ajuntament de Sant Boi

Les innovacions a la Fira de la Puríssima, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i el Comerç, les aules immunològiques contra l’assetjament i els projectes artístics Laboratori d’Art Comunitari i Barri Antic Art Urbà són les cinc iniciatives de l’Ajuntament de Sant Boi que s’incorporen al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals.

Es tracta d’un catàleg de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals que s’encarrega de difondre «experiències innovadores» de govern i gestió municipal que poden servir com a referents per a altres municipis. Amb les noves incorporacions, el banc compta amb 17 projectes santboians.

Una Fira més sostenible, l’atenció als empresaris i la lluita contra l’assetjament escolar

La primera de les incorporacions són les innovacions de la Fira de la Puríssima, que han permès adaptar la cita als últims temps. La fira aposta per difondre el compromís de Sant Boi amb el canvi climàtic, la salut i la mobilitat sostenible.

La Federació de Municipis també ha tingut en compte l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i el Comerç, destinat a assessorar a les empreses i comerços de la ciutat per facilitar l’obertura de nous negocis i consolidar els existents.

En tercer lloc, s’ha destacat la nova metodologia de la irrupció restaurativa per tractar l’assetjament als centres escolars amb la finalitat que cada aula pugui resoldre els propis conflictes. Aquesta tècnica combina accions immunològiques, com ara tallers educatius a les aules, amb accions quirúrgiques per tractar casos concrets. Fins ara, la metodologia ha donat bons resultats, explica l’Ajuntament en un comunicat.

L’art com a bona pràctica

Per últim, s’ha inclòs al banc de bones pràctiques dos projectes artístics: el Laboratori d’Art Comunitari (LAC) i el Barri Antic Art Urbà (BAAU). El primer està impulsat per Can Castells Centre d’Art (CCCA) i desenvolupa processos creatius amb diversos col·lectius per trencar estigmes a partir d’una concepció inclusiva i participativa de la cultura. Entre altres, el LAC està dirigit a escoles i instituts, persones amb discapacitat, gent gran, pacients d’hospitals de salut mental o dones immigrants. Diversos artistes santboians actuen com a ‘facilitadors’.

Per altra banda, el BAAU pretén embellir el nucli històric amb murals i altres projectes artístics realitzats per 8 artistes que hi viuen. L’objectiu del projecte és reforçar la identitat col·lectiva i expressar la personalitat del barri.

Recomanacions personalitzades