La Fira de la Puríssima serà més sostenible

Creix la zona dedicada a mobilitat sostenible, s’incorpora un got únic i reutilitzable i l’espai municipal estarà dedicat a l’emergència climàtica.

Roda de premsa de presentació de la Puríssima // Ajuntament de Sant Boi
Roda de premsa de presentació de la Puríssima // Ajuntament de Sant Boi

Després d’aconseguir el reconeixement de la Generalitat de Catalunya per la seva innovació, la 73a edició de la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, que es realitzarà els dies sis, set i vuit de desembre, intentarà ser més sostenible que mai.

«Farem honor als dos factors que ens han portat al premi: la innovació i la sostenibilitat», ha explicat en roda de premsa l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. «Volem que la Puríssima sigui un gran aparador de l’estratègia de la ciutat», ha remarcat la socialista.

Entre altres aspectes, creixerà en metres quadrats fins a arribar als 900 l’espai dedicat a la mobilitat sostenible amb «més operadors» dedicats als vehicles elèctrics i també a altres dispositius com bicicletes o patinets.

Per aconseguir l’objectiu del «plàstic zero», tota la zona de restauració incorporà un got únic, reutilitzable i retornable. Una iniciativa que ja es porta a terme a diferents festivitats catalanes des de fa molt de temps. Com l’any passat, la vaixella serà compostable.

Enguany l’stand de l’Ajuntament de Sant Boi estarà ubicat a la Carpa Sostenible i Saludable, juntament amb la Carpa Fresca de productes de proximitat i la Mostra d’Entitats. «El planeta t’envia un missatge», aquest serà el leitmotiv de l’espai municipal a la mostra més important de Sant Boi. «Estarà enfocat al plàstic zero i a la sensibilització sobre el reciclatge», ha detallat Moret.

Un impacte de set milions d’euros

Segons càlculs de l’Ajuntament de Sant Boi, la Fira de la Puríssima aconsegueix un impacte a la ciutat de set milions d’euros aproximadament. El recinte firal ocupa 52.000 metres quadrats i la gran mostra rep al voltant de 260.000 visitants cada any. «Esperem créixer en visitants. Crec que el premi serà un reclam i ens ajudarà», ha opinat l’alcaldessa.

Recomanacions personalitzades