Quinze joves perpetren una agressió homòfoba de matinada a Sant Boi

Dos joves de Sant Boi de Llobregat van patir cops de puny, puntades de peu i insults quan tornaven a casa la matinada del diumenge. Així ho ha denunciat el Jovent Republicà, on una de les víctimes milita. Els atacants, presumptament un grup de 15 joves, es van fugar.

Pas zebra amb els colors LGTBI // Ajuntament Sant Boi
Pas zebra amb els colors LGTBI // Ajuntament Sant Boi

Sant Boi de Llobregat ha hagut de lamentar una agressió homòfoba perpetrada a dos joves que tornaven a casa la matinada del dissabte al diumenge.

El Quim és militant del Joven Republicà i d’Esquerra Republicana de Sant Boi, entitat que ha difós la informació, i una de les dues víctimes de l’agressió homòfoba d’aquest cap de setmana. Segons ha explicat a Sant Boi Diari, quan ell i el seu company tornaven a casa de matinada un grup de joves els va començar a increpar. Ells van ignorar els insults, però dos integrants del grup van anar més enllà i els van agredir físicament.

Als dos agressors se’ls van unir la resta del grup. El Quim recorda que els va intentar comptar i que aproximadament va veure 15 homes. Els van tirar pel terra, els van fer cops de puny i puntades de peu. Només van parar quan van veure passar dos cotxes de policia, i van fugir. Els cotxes, no obstant, no es van aturar. El Quim no sap dir ben bé si es tractava de Mossos d’Esquadra o de Policia Municipal. En qualsevol cas, a cap dels dos cossos policials els consta haver dut a terme cap intervenció diumenge a la matinada relacionada amb aquests fets.

Un cop va passar tot, les dues víctimes es van dirigir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on van instar als nois a anar a l’hospital per l’estat de contusió que presentaven. Allà els van facilitar l’informe mèdic i, passada la nit, el Quim va tornar a la comissaria dels Mossos a tramitar la denúncia.

Els Mossos han confirmat que efectivament, el matí de diumenge un dels nois es va presentar a la comissaria per cursar la denúncia. Ara ho estan investigant, tot i que els presumptes agressors van fugir.

L’Ajuntament condemna l’agressió

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha fet un comunicat aquest dilluns per «expressar la més enèrgica condemna» a aquesta agressió homòfoba.

«Oferim tot el nostre suport a les víctimes d’aquest intolerable atac», han afegit. «Sant Boi és una ciutat compromesa amb la diversitat i amb els drets de les persones LGTBI+», han recordat els responsables municipals.

«Avui més que mai alcem la veu per reivindicar una ciutat lliure de discriminacions per raó de gènere o orientació sexual. Avui més que mai rebutgem tot tipus de violència», ha sentenciat l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades