La Generalitat atorga a la Fira de la Puríssima de Sant Boi el premi d’Innovació de les Fires de Catalunya

La fira de la puríssima, en edicions anteriors. // Cedida

La Generalitat ha atorgat a la Fira de la Puríssima de Sant Boi el premi d’Innovació de les Fires de Catalunya. Segons l’Ajuntament, s’ha valorat el component sostenible i saludable del certamen, que va en sintonia amb l’estratègia de la ciutat.

La Fira de la Puríssima de Sant Boi ha rebut, per segon cop, el premi d’Innovació de les Fires de Catalunya, un guardó que atorga per la Direcció de Comerç de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha premiat Sant Boi per «la tasca de configurar un certamen sostenible i saludable» que funciona «en sintonia amb l’estratègia de ciutat», segons ha informat el govern municipal en un comunicat.

No és el primer cop que la Fira de la Puríssima de Sant Boi és reconeguda amb el premi a la Innovació Firal. També ho va ser al 2008, i va obtenir accèssits en altres ocasions: al 2007 i al 2013. segons les dades del consistori, la Fira acull cada any un aproximat de 260.000 visitants.

El lliurament de premis, per últim, s’ha celebrat a Sabadell durant el 26è Congrés de les Fires de Catalunya, organitzat per la Federació de Fires (FEFIC). L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha estat l’encarregada de recollir el guardó.

Novetats sostenibles a la Fira de la Puríssima 2019

A menys d’un mes de la propera edició de la Fira de la Puríssima, que se celebra del 6 al 8 de desembre, l’Ajuntament desvetlla algunes de les novetats d’enguany. Una d’elles serà la implantació de l’ús del got únic, que s’haurà d’anar reutilitzant a la zona de restauració del recorregut firal, amb l’objectiu de promoure la iniciativa plàstic zero.

En el mateix sentit, el govern local muntarà una Carpa Saludable i Sostenible, anomenada ‘El planeta t’envia un missatge’, amb la que volen «conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’avançar cap a una ciutat lliure de plàstic».

A més, com ja es va dur a terme en l’edició passada, s’habilitarà un Espai de Mobilitat Sostenible i Saludable, «dedicat a la promoció, exposició i venda de vehicles elèctrics i híbrids», així com també a «la promoció de l’alimentació saludable i la producció de km0 a la Carpa Fresca».

Recomanacions personalitzades