Sant Boi celebra la Festa Major del retrobament

Del 19 al 22 de maig, els carrers de la ciutat es tornaran a omplir per Festa Major, amb espectacles musicals, dansa i cultura popular. El pregó anirà a càrrec de la UE Santboiana amb motiu de la commemoració del seu centenari. 

Fragment del cartell de la Festa Major 2022 // Ajuntament de Sant Boi

La Festa Major de Sant Boi recupera la normalitat després de la pandèmia. L’any passat ja es va celebrar presencialment, però les activitats es van repartir per tots els barris de la ciutat per evitar les aglomeracions. Enguany es recuperen els espais habituals i, com expressen des de l’Ajuntament en una nota de premsa, torna la festa «com espai de retrobament i gaudi col·lectiu«. 

La música i actuacions tornaran a ser protagonistes durant la celebració, amb el carrer de Baldiri Aleu com a escenari dels concerts més multitudinaris. També es recuperen els espais més tradicionals de la festa com la plaça de l’Ajuntament, l’envelat de la plaça de l’Agricultura, Can Massallera i el parc de la Muntanyeta.

Els Catarres, Mala Rodríguez, Antonio Carmona i Família, Mclan o Marisol Bizcocho són els artistes confirmats com a plats forts del programa d’enguany. Però també estarà representat el talent local, amb grups com ‘Extremband’ i ‘Grooviyana’, i els concerts en petit format ‘LoFest’, una iniciativa nascuda fa cinc anys que, durant el temps de pandèmia, va oferir xerrades sobre la música dels 90 que van tenir una molt bona acollida.

Les activitats per al públic familiar seran un altre dels apartats destacats de la programació, amb la trobada d’orquestres ‘Daltabaix’, ‘la Fira del Joc i l’Aventura’; que durant dos dies oferirà espais de joc, espectacles i ofertes divertides; la cinquena Trobada d’animals de companyia, les paelles de Festa Major i la Fira d’entitats i altres activitats organitzades pel col·lectiu ‘Karxofetes’.

Dansa, teatre i cultura popular

La 33ª edició de la Trobada Gegantera serà la màxima representació durant la Festa Major de la cultura popular; juntament amb la presentació del nou vestuari dels Gegants de Sant Boi, un recuperat Correfoc, la trobada de puntaires i la diada castellera. El Festival Flamenc, organitzat per la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Sant Boi, també estarà present.

El festival ‘Sant Boi es mou’ tornarà, de la mà de la Jove Companyia de Dansa Loida Grau, amb propostes de dansa per a tots els públics i la creació col·lectiva ‘Sant Boi salta’, on intèrprets locals oferiran la representació de El viatge, de la coreògrafa Mireia Campo. També es podrà gaudir de l’exhibició de dansa contemporània, clàssica, jazz i hip-hop a càrrec de l’acadèmia de ball ‘L’Estudi’.

Pel que fa a les arts escèniques, no faltarà el talent santboià. El col·lectiu teatral ‘Tripijoc’ representarà la peça Erma, una adaptació de l’obra de Federico García Lorca, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Blai Net i la Coral Renaixença. L’espectacle Distinto, amb la presència de presentador televisiu Kiko Hernández i la participació de l’actor santboià Blas Caballero, completarà l’oferta teatral a Can Massallera.

Pregó a càrrec de la UE Santboiana

L’inici de festa serà, com cada any, el pregó. Enguany va a càrrec de la Unió Esportiva Santboiana, que aquest 2022 celebra el seu centenari. El pregó el realitzarà la presidenta de la UE Santboiana, Aurora Bravo

Consulta el programa complet

Festa Major Sant Boi 2022 by Viu Molins de Rei on Scribd

Recomanacions personalitzades