Lluïsa Moret es converteix en la número 2 del PSC

L’alcaldessa de Sant Boi ostenta des d’aquest diumenge la viceprimera secretaria d’Organització i Acció Electoral dels socialistes catalans. Sonia Guerra, diputada al Congrés dels Diputats, repeteix el seu càrrec com a secretària de Polítiques Feministes.

Lluïsa Moret i Salvador Illa durant el Congrés Extraordinari // Lluïsa Moret

Lluïsa Moret escala posicions fins a convertir-se en la número 2 del PSC. L’alcaldessa de Sant Boi entra a la nova executiva dels socialistes catalans liderada per Salvador Illa com a viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral. Així ho han volgut els membres del partit durant el Congrés Extraordinari celebrat aquest diumenge, que han votat els canvis en la seva configuració amb 746 vots a favor, 36 en blanc i cap en contra.

Amb el seu nou càrrec, Moret serà l’encarregada de treballar en l’estratègia organitzativa i electoral del partit, un càrrec de rellevància, tenint en compte que, tal com s’ha anunciat durant el congrés, el principal objectiu de la nova executiva serà convertir a Illa en president de la Generalitat durant la pròxima legislatura.

La batllessa ha celebrat aquesta oportunitat al seu compte de Twitter, on assegura que treballarà “en equip pel projecte del PSC i per la Catalunya plural, amb la justícia social com a referent i la política de proximitat com a camí per entendre les necessitats reals de la gent”.

Més municipalisme

En aquest sentit, Moret no és l’única representant de la política local que s’ha fet un forat en l’executiva del partit. Quatre dels principals càrrecs de la nova estructura del partit els formen polítics municipalistes: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, la primera edil de Sabadell, Marta Farrés, i la mateixa Moret.

Per altra banda, la santboiana Sonia Guerra, diputada al Congrés dels Diputats ha revalidat el seu càrrec com a secretària de Polítiques Feministes. “Ni un pas enrere per aconseguir la meitat del cel, la meitat de la terra i la meitat del poder”, ha reivindicat Guerra també a Twitter.

Recomanacions personalitzades