Segueixen creixent els casos de Covid a Sant Boi

En una setmana, els nous positius han augmentat fins a 283. La incidència acumulada també ha incrementat força en els últims set dies, així com el risc de rebrot. Actualment, hi ha set persones ingressades a l’hospital a causa de la Covid-19.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Sant Boi de Llobregat segueix patint els efectes de la sisena onada de la Covid-19. Els darrers indicadors epidemiològics que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat aquesta setmana, i que fan referència a la setmana del 7 al 13 de desembre, així ho reflecteixen.

Els nous casos positius han incrementat considerablement. La setmana del 30 de novembre al 6 de desembre eren 147 casos detectats, i ara en són 283: 136 persones que han donat positiu, més. A més, el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 527, ha crescut en més de 400 punts i se situa en 935; el que es considera un risc de rebrot molt alt -de fet, per sobre del centenar ja és molt alt i està fregant el miler-.

És cert, però, que s’han realitzat més proves diagnòstiques per detectar possibles casos. La setmana del 7 al 13 de desembre s’han fet 3.121 (1.696 proves PCR i 1.425 tests d’antígens), de les quals un 10,97% han resultat positives. La setmana anterior van ser 2.185 (1.067 PCR i 1.118 tests).

Incrementen la velocitat de propagació i la incidència acumulada

El que també ha crescut, tot i que mínimament, en els últims dies és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és d’1,82, quan fa una setmana era d’1,80. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada. Però en les darreres setmanes no ha fluctuat gaire.

D’altra banda, la incidència acumulada -que recull el nombre de casos nous que hi ha hagut en els darrers set dies- sí que ha pujat exponencialment. Ara per ara, és de 333,45 casos per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 173,21. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants; i la xifra a Sant Boi ja supera aquest llindar.

Gairebé el 79% de la població vacunada

Majoritàriament, la població de Sant Boi de Llobregat ha estat vacunada contra la Covid-19. Ara mateix hi ha 68.778 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 80,4% del total d’habitants de la ciutat. Hi ha 60.837 inoculats amb la segona, i 15.395 amb la tercera.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

La setmana del 30 de novembre al 6 de desembre es van vacunar un total de 1.324 persones, 399 amb la primera dosi i 925 amb la segona; mentre que en els set dies que van del 7 al 13 de desembre només s’han realitzat 678 punxades (263 de la primera i 415 de la segona dosi). La xifra total de vacunats amb ambdues dosis al municipi és del 71,1%.

Set persones ingressades a l’hospital

D’altra banda, en l’última setmana hi ha hagut set persones malaltes de Covid-19 ingressades a l’hospital. Però no s’han lamentat noves morts a causa del virus en els darrers dies.

Recomanacions personalitzades