Sant Boi dedica el Dia Internacional de la Pau a voluntaris i activistes

Sota el lema ‘Posant-hi el cos. Activisme i voluntariat per la Pau’, la programació serà presencial i inclou una taula rodona, un documental i una obra basada en les vivències directes de voluntaris. A més, l’Ajuntament estrena una imatge gràfica per visibilitzar «el compromís de la ciutat amb la justícia global».

Voluntariat i activisme per la pau. Aquests seran els temes centrals de la programació d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Pau a Sant Boi. El lema d’enguany és ‘Posant-hi el cos. Activisme i voluntariat per la Pau’, que pretén llençar un missatge directe per donar protagonisme a les vivències directes dels voluntaris. El disseny del cartell és una creació de l’artista santboià Pol Lupiáñez, conegut artísticament com Kota.

El cartell del Dia de la Pau 2021 ha estat dissenyat per l’artista santboià Kota // Ajuntament

Les activitats tindran caràcter presencial, seran gratuïtes i caldrà inscripció previa. La programació agrupa una taula rodona, un documental sobre la situació a Nicaragua i una obra de teatre basada en vivències reals a un camp de persones refugiades.

La taula rodona, que es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament, se celebrarà el dia 22 a les set de la tarda. La sessió comptarà amb la participació de representants de diverses entitats de l’àmbit de la pau com Sònia Pacheco de Brigades Internacionals de Pau, Júlia Massegué del Servei Civil Internacional i Xavi Cutillas de l’Associació Catalana per la Pau. Estarà moderada pel president de l’Observatori DESC, una plataforma que agrupa entitats amb experiències en activisme i defensa dels drets humans.

En segon lloc, el dia 25 es projectarà als Cinemes Can Castellet el documental ¨Nicaragua. Patria libre para vivir», dirigit per Daniel Rodríguez Moya. L’activitat ha estat una iniciativa de les entitats santboianes l’Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi i Desos. Opció Solidària.

La programació pel Dia de la Pau clourà el diumenge a les set de la tarda amb la representació de l’obra «Alhayat o la suma dels dies. L’espai entre l’existència i l’oblit», a càrrec de la companya La Viciosa. La representació recull una història basada en fets reals al voltant de l’experiència del voluntariat als camps de refugiats de Grècia.

En compromís amb la justícia global

Més enllà de la programació pel Dia de la Pau, l’Ajuntament ha llençat una nova imatge per visibilitzar «el compromís de la ciutat amb la justícia global», segons informa el consistori en un comunicat. La nova imatge acompanyarà a partir d’ara les activitats vinculades a les polítiques de cooperació i solidaritat. Ha estat dissenyada per la cooperativa de comunicació L’Apòstrof.

Nou logotip de Sant Boi Compromesa // Ajuntament

La creació d’una imatge gràfica específica i l’actualització dels instruments de comunicació relacionats amb aquestes temàtiques són actuacions previstes al Pla municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat (2021-2026). El seu objectiu principal és «incrementar el seu impacte al municipi, tot reforçant una actitud crítica i compromesa de la ciutadania en la lluita contra les desigualtats».

Recomanacions personalitzades