El pregó de l’Aplec de Sant Ramon reconeix el paper dels CAP durant la pandèmia

Aquest passat diumenge, Sant Boi recuperava el tradicional Aplec de Sant Ramon després d’un any sense fer-se, amb el pregó i la missa celebrats en format reduït.

El passat diumenge es va celebrar la 84ª edició de l’aplec de Sant Ramon // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ha tornat a celebrar l’Aplec de Sant Ramon aquest passat diumenge 5 de setembre. Després d’un any sense fer-se a causa de la pandèmia, el tradicional pregó i la missa han tornat a celebrar-se però en un format reduït. A més, enguany el pregó ha estat un reconeixement al personal dels centres d’atenció primària de la ciutat.

L’Aplec de Sant Ramon reuneix tradicionalment a l’ermita situada al cim de la muntanya a veïns i veïnes de Sant Boi, Viladecans i Sant Climent. En aquesta 84ª edició, el pregó de la trobada ha servit per oferir un reconeixement públic de la ciutat a la feina feta als CAP de Sant Boi des que es va iniciar la pandèmia. L’alcaldessa Lluïsa Moret va agrair «la feina i el compromís de tantes persones als CAP en aquests moments difícils» i valorava «el seu esforç a peu de carrer, als barris, des de la proximitat i sempre al servei de la salut dels veïns i les veïnes«.

L’adjunta de direcció del CAP Vinyets, Isabel García Mercader, per la seva banda va voler recordar que l’arribada de la Covid «va posar de l’inrevés el nostres dia a dia i la nostra manera de procedir«; mentre que Carlos Paloma Sainz -adjunt de direcció del CAP Montclar- destacava que la pandèmia «ha fet tothom més conscient de les emocions«, i es va referir  a «les mirades, els gestos, les carícies, les paraules de consol i d’ànims, l’esforç, el treball en equip i les mostres de suport i recolzament de tota la població«.

Després del pregó es va celebrar la tradicional missa a l’ermita de Sant Ramon. La resta d’activitats, però, no s’han dut a terme aquest any per evitar aglomeracions.

Recomanacions personalitzades