Cullen els fruits dels tarongers de Sant Boi per fer-ne melmelada solidària

L’Ajuntament ha sumat esforços amb l’entitat Espigoladors per convertir els fruits dels tarongers de Sant Boi en melmelada amarga. L’objectiu és que la melmelada es vengui a la Botiga d’Aliments Solidaris, destinada a famílies vulnerables.

Diferents voluntaris d’entitats santboianes han collit les taronges amb l’ajut de l’entitat Espigoladors // Ajuntament

Sant Boi té tarongers en alguns carrers i places, però fins ara moltes de les taronges acabaven esclafades a terra si abans ningú les collia. Ara, però, els fruits dels tarongers passaran a millor vida després que l’Ajuntament hagi sumat esforços amb l’entitat sense ànim de lucre Espigoladors per collir-los i fer-ne melmelada solidària.

La voluntat és que la melmelada acabi sent un producte més de la Botiga d’Aliments Solidaris de la ciutat, pensada sobretot per abastir d’aliments famílies vulnerables. A més, amb el procés d’elaboració de la melmelada també es vol donar feina a persones en risc d’exclusió social.

Diferents entitats santboianes com Aliments Solidaris i la Fundació Marianao han col·laborat en les últimes setmanes en la recollida de les taronges, que sobretot s’ha fet amb l’ajut de membres del col·lectiu Espigoladors, ja que des de fa temps es dediquen a collir fruits de tarongers urbans i convertir-los en melmelada. De fet, és la mateixa entitat que fa melmelada amb les taronges del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat.

La iniciativa d’aprofitar els fruits dels tarongers de Sant Boi s’emmarca dins la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

En la recollida també hi ha participat l’alcaldessa, Lluïsa Moret // Ajuntament

Recomanacions personalitzades