La zona blava ja es pot pagar a través d’una app de l’AMB

L’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità ha incorporat 600 places d’aparcament de pagament de Sant Boi, que es poden abonar a través d’aquesta aplicació fruit d’un conveni amb l’Ajuntament. En total, l’app conté més de 57.000 zones d’aparcament d’11 municipis metropolitans i està previst que en vagi sumant més progressivament.

Un santboià fent ús de la zona blava abans de la pandèmia // Ajuntament

Sant Boi ja figura dins l’app AMB Aparcament Metropolità, que inclou més de 57.000 zones d’aparcament regulades d’onze municipis de la metròpoli de Barcelona com, per exemple, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels, entre d’altres.

En el cas de Sant Boi, l’app incorpora 600 espais d’estacionament de pagament que es podran abonar a través d’aquesta aplicació fruit d’un conveni amb l’Ajuntament. La voluntat de l’AMB és unificar la forma de pagament de les zones d’estacionament regulades a tota la metròpoli de Barcelona, sense que cada conductor s’hagi de baixar una aplicació concreta segons el municipi on es trobi.

Pagaments sense contacte

A més, una altra de les novetats és que l’aplicació de l’AMB permet fer pagaments sense contacte. De fet, l’ens metropolità defensa que el nou dispositiu facilita i abarateix el pagament, ja que l’usuari s’estalvia el temps d’haver d’anar a buscar un parquímetre.

Fins ara, l’app només estava disponible a deu localitats metropolitanes: Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Montgat, el Prat de Llobregat i Barcelona.

L’aplicació, que es va posar en marxa fa un any i que és gratuïta tant en dispositius Android com IOS, ja té 12.591 usuaris actius i preveu sumar-ne més a mesura que incorpori més municipis metropolitans al catàleg d’estacionament. La intenció és arribar fins a les 36 localitats que formen les dues corones metropolitanes.

Recomanacions personalitzades