Sant Boi i El Prat impulsen per primera vegada una campanya conjunta per promocionar la carxofa

En una unió que es podria considerar històrica, els dos municipis del Baix Llobregat s’han aliat per promoure conjuntament la producció i el consum de la carxofa, l’hortalissa emblemàtica del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Lluís Mijoler, Lluïsa Moret i Ada Colau durant l’acte de presentació // María Samblás

Sant Boi i El Prat de Llobregat s’uneixen per primera vegada en la seva història per organitzar una campanya conjunta de promoció de la producció i el consum de la carxofa del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Amb la campanya ‘Sant Boi i El Prat, capitals mundials de la carxofa’ volen no només potenciar el consum i la producció d’aquesta emblemàtica hortalissa, sinó també posar en valor i protegir el Parc Agrari del Baix Llobregat, l’espai on es conrea. I és que en aquests terrenys hi ha 248 hectàrees de conreu de carxofa segons les darreres dades del departament d’Agricultura de la Generalitat (2019), i en elles es generen unes 2.480 tones d’aquesta hortalissa a l’any.

La campanya s’ha presentat aquest dimecres a la masia Can Comes, situada al mateix Parc Agrari, amb la presència de l’alcaldessa de SantBoi, Lluïsa Moret; la de l’alcalde de El Prat, Lluís Mijoler; i la de la presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; ciutat que enguany és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. També han assistit a la presentació diferents representants de les cooperatives agrícoles, del sector de la restauració i del teixit comercial d’ambdós municipis.

Conreus del Parc Agrari del Baix Llobregat // María Samblás

Lluïsa Moret ha recalcat la importancia d’aquest «fet històric» per tots dos municipis

L’alcaldessa de Sant Boi ha volgut destacar la transcendència d’aquesta unió per seguir en la línia de protecció i promoció del Parc Agrari del Baix Llobregat que, en aquesta situació de pandèmia, ha quedat demostrat que «és un motor econòmic clau, que està dotant l’entorn municipal d’alimentació saludable.»  També ha lamentat que enguany no es pugui celebrar la que seria la 22ª edició de La Carxofada a causa de la pandèmia –l’any passat ja es va haver de cancel·lar-, però que per això s’han de «reinventar«.

La campanya, anomenada #MengemCarxofa, es desenvoluparà fins a mitjans del mes de maig i comptarà amb diverses activitats en línia i presencials. Les que s’organitzen a Sant Boi es poden consultar al web santboi.cat/mengemcarxofa, i inclouen des d’un concurs d’aparadors carxofers a Instagram, fins a un escape room al Parc Agrari. L’Ajuntament organitza les activitats conjuntament amb la Cooperativa Agrària Santboiana i l’associació Sant Boi Degusta.

Al Parc Agrari es conreen unes 2.480 tones de carxofes l’any // María Samblás

La campanya es duu a terme dins el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona

Sant Boi i El Prat desenvoluparan la campanya dins el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona 2021, un esdeveniment que vol promoure models d’alimentació sana i sostenible mitjançant un cicle d’activitats que s’estén també a diversos municipis metropolitans com són aquests dos del Baix Llobregat.

Ada Colau ha reivindicat durant l’acte la unió de totes les administracions en aquest sentit; i també ha destacat que «la capitalitat de l’alimentació sostenible és una oportunitat per potenciar les sinergies entre ajuntaments en tots els sectors«.

Recomanacions personalitzades