Sant Boi tindrà menys alumnes per aula a P3 el curs vinent

El departament d’Educació de la Generalitat ha inclòs la ciutat en una prova pilot de reducció de ràtios a les escoles públiques que farà que el límit d’alumnes per aula a cursos com P3 passi a ser de 25 a 24 alumnes. L’Ajuntament valora positivament la reducció, tot i que reclama altres mesures per “fomentar l’èxit educatiu i lluitar contra la segregació escolar”.

Les aules de P3 tindran menys alumnes després que la Generalitat hagi incorporat Sant Boi a un pla pilot // Ajuntament

Les aules de P3 tindran menys alumnes el curs vinent a Sant Boi de Llobregat. El departament d’Educació de la Generalitat ha inclòs la localitat en un prova pilot que vol reduir les ràtios a les escoles públiques i que farà que, per exemple, el nombre d’alumnes per classe a cursos com P3 baixi de 25 a 24 alumnes.

En un comunicat, l’Ajuntament valora positivament la mesura i la veu com “un primer pas per a la millora de la qualitat educativa”, tot i que reclama més accions a la Generalitat per “fomentar l’èxit educatiu i lluitar contra la segregació escolar”.

El consistori considera que la reducció respon “parcialment” al conjunt de les demandes de l’Ajuntament i de la comunitat educativa, ja que reclamen ràtios de 22 alumnes per aula en totes les etapes educatives, a banda que no s’elimini cap línia de P3 el curs vinent.

De fet, segons sindicats com Comissions Obreres, les recomanacions europees aconsellen tenir entre 6, 9 i 15 alumnes per nivell al primer cicle de l’educació infantil.

Recollint la voluntat del Consell Escolar Municipal, el ple va aprovar per unanimitat justament el mes de febrer una moció en l’àmbit de les ràtios.

Recomanacions personalitzades