L’Ajuntament suspèn la 21a Carxofada pel coronavirus

Aquest és un dels esdeveniments clau, emmarcats dins de març, el mes de la carxofa a Sant Boi, que han estat cancel·lats. Les persones que ja hagin adquirit els seus tiquets per a la jornada gastronòmica poden demanar la devolució dels diners als establiments on els hagin comprat, segons ha informat l’Ajuntament.

Carxofada de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

La 21a edició de la Carxofada, que s’havia de celebrar el 29 de març, queda anul·lada. En el mateix sentit, i com a mesura de contenció del coronavirus, que pot provocar la malaltia del Covid-19, s’han cancel·lat pràcticament totes les activitats previstes durant aquest mes de març, el mes de la carxofa a Sant Boi de Llobregat.

Les persones que ja hagin comprat els tiquets per a la Carxofada poden reclamar la devolució dels diners als establiments on els hagin adquirit, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Els restaurants, per la seva part, continuaran oferint els menús i les tapes especials que tenen la carxofa com a protagonista.

També segueix en marxa el concurs «El millor aparador carxofer», a Instagram, i la venda de carxofes en el marc de la campanya «La carxofa de Sant Boi«.

Alentiment del ritme de la ciutat

El dijous 12 de març ja es començaven a aplicar les primeres restriccions i cancel·lacions d’esdeveniments a la ciutat. A més, per decret de la Generalitat, tots els centres educatius han quedat tancats, així com anul·lada qualsevol activitat formativa per a adults, visites escolars o les activitats de suport a l’estudi.

Aquest matí s’han conegut nous tancaments. Es tanquen tots els casals de barri, però es menten els serveis socials bàsics que es presten en aquestes instal·lacions.

Queda tancat el casal d’avis i el casal cívic de Camps Blancs. També els poliesportius, biblioteques, els cinemes Can Castellet, ludoteques i esplais. Pel que fa als serveis d’atenció ciutadana, només es prestarà servei amb cita prèvia. Es recomana, a més, fer ús dels tràmits electrònics i de l’atenció telefònica.

Aquestes mesures estan emmarcades en el Pla d’Emergència Local, que l’Ajuntament ja ha activat, i que incorpora i segueix les indicacions del PROCICAT, un pla de protecció civil per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Recomanacions personalitzades