Quines són les restriccions que hi ha fins al 14 de març?

El Procicat continua relaxant amb comptagotes les restriccions derivades de la pandèmia. La principal novetat és que a partir d’aquest dilluns la restauració pot obrir fins a les cinc de la tarda i des de dos quarts de vuit del matí sense interrupcions. També es flexibilitzen les restriccions per a activitats esportives, extraescolars i centres cívics per a gent gran, entre d’altres. Sant Boi Diari et resumeix les principals limitacions que continuen vigents fins al 14 de març.

Els bars i restaurants podran obrir fins a les 17h sense interrupcions // Irene Juárez

El confinament continua essent comarcal?

Sí, només es pot sortir de la comarca per causes justificades: motius laborals, educatius, sanitaris, actuacions davant d’òrgans judicials i l’atenció i la cura de persones amb dependència. No hi ha excepcions per anar a segones residències o per visitar familiars, si és que no són persones dependents. De fet, la Generalitat continua recomanant fer teletreball per limitar al màxim la mobilitat.

Encara hi ha toc de queda?

Sí. No es pot circular pel carrer entre les deu de la nit i les sis del matí sense causa justificada com, per exemple, poden ser els desplaçaments per feina o per atenció sanitària.

Puc veure els amics i la família?

Les reunions socials ja no estan limitades a dos grups bombolla, però sí a sis persones com a màxim. Per tant, si es compleixen aquestes condicions es poden veure amics i família sempre i quan no se surti de la comarca o les trobades no s’allarguin més enllà de les deu de la nit.

Ara com funciona la restauració?

Els bar i restaurants poden obrir des d’aquest dilluns a partir de les 7.30h i fins a les 17h de manera ininterrompuda. Però hi ha excepcions: els restaurants dels hotels poden servir sopars per als hostes i les àrees de servei de les autopistes poden oferir àpats sens limitacions horàries. A l’altra cara de la moneda, hi ha els bars i restaurants dels centres comercials, que han de continuar tancats.

L’aforament màxim a l’interior dels locals segueix sent del 30% i a les terrasses del 100%. Tant a interiors com a exteriors l’ús de la mascareta és obligatori i s’ha de garantir una distància mínima de dos mestre entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són d’un mateix grup bombolla, que llavors el màxim és de sis.

Tot i així, encara no es permet servir sopars  a l’interior dels locals i els restaurants han de continuar servint-los a domicili. De fet, el servei per endur és manté de 19h a 22h, i a domicili de 19h a 23h.

I el comerç?

Entre setmana poden obrir tots els comerços, inclosos els de centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats. Els caps de setmana, però, només poden obrir establiments essencials d’aliments o farmacèutics, a banda de les llibreries. També es permet obrir a comerços que venguin productes higiènics, centres de veterinària, perruqueries, centres d’estètica, concessionaris i centres de jardineria.

Els establiments, però, no poden superar el 30% de l’aforament i per a aquells serveis que requereixin contacte físic es demana cita prèvia.

Què passa amb la pràctica esportiva?

Els gimnasos i els equipaments esportius poden obrir i els vestidors es poden fer servir, però hi continua havent restriccions en l’aforament d’aquests espais. Per exemple, l’aforament a l’interior dels equipaments esportius és del 30%, incloses les activitats grupals i sempre que estigui garantida la ventilació de l’espai. En canvi, per a les activitats a l’aire lliure i dins la piscina, l’aforament és del 50%.

Pel que fa competicions esportives, dins l’esport federat es reprenen les competicions a partir dels 16 anys.

I amb la cultura?

Es reprenen els actes culturals amb públic, amb un 50% d’aforament, en museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques. Als centres cívics també es permet la tornada a l’activitat a l’aire lliure de persones majors de 60 anys i sempre en grups de sis persones com a màxim.

Pel que fa al teatre i al cinema, s’hi pot anar sempre i quan no s’infringeixi el confinament comarcal ni el toc de queda. De fet, els cinemes, els teatres, auditoris, sales de concerts i circs poden obrir al 50% de l’aforament i aplegar un màxim de 1.000 persones.

Com queden les activitats extraescolars?

El lleure i les activitats esportives extraescolars s’amplien a secundària, batxillerat i formació professional. També es permeten les sortides amb pernoctació sempre que sigui amb el mateix grup classe.

Estan oberts els parcs?

Els parcs i jardins es mantenen oberts fins a les vuit del vespre, així com les zones de joc.

Hi ha restriccions per als actes religiosos?

Sí, es poden celebrar amb un 30% de l’aforament com a màxim i amb una capacitat màxima de 1.000 persones.

Recomanacions personalitzades