Silence comença a produir a Sant Boi la primera moto elèctrica de Seat

L’empresa líder en fabricació de motocicletes elèctriques ha arrencat la producció de la primera moto 100% elèctrica de Seat a la planta que té a Sant Boi. També ha reactivat la producció de bateries després que la nau de Molins de Rei on les feia quedés calcinada.

El fundador de Silence, Carlos Sotelo, amb el director de la Seat Mó, Lucas Casanovas // Silence

Silence reneix de les seves cendres. Després d’un 2020 convuls, no només per la pandèmia, sinó també per l’incendi que va patir a principis de novembre a la planta que l’empresa tenia a Molins de Rei, la companyia líder en la fabricació de motocicletes elèctriques ha aconseguit tancar l’any amb la producció de la primera moto 100% elèctrica de Seat.

Es tracta de la Seat Mó eScooter 125, un nou producte que la companyia fabrica a la nau que va obrir a Sant Boi aquest mateix any, després que la de Molins de Rei li quedés petita per continuar amb la producció de motocicletes.

La nova moto, pensada per a entorns urbans i equivalent a una 125cc, comparteix elements amb la Silence S01; i neix arran de la col·laboració amb Seat. La eScooter arriba a una velocitat màxima de 95 km/h i té una autonomia de fins a 137 km.

També disposa de tres modes de conducció i un motor elèctric de 7 kW, a banda de tenir una acceleració de 0 a 50 km/h en 3,9 segons. El preu de partida és de 6.250 euros.

La reubicació a Sant Boi de la producció de bateries ha estat clau

Fonts de la companyia han explicat a Sant Boi Diari que l’inici de la producció de la nova moto elèctrica de Seat no hauria estat possible si no s’hagués pogut reactivar la producció de bateries, que Silence feia a la nau calcinada de Molins de Rei, i que va haver de reubicar en un temps rècord a la planta de Sant Boi.

En un comunicat, el gerent i fundador de Silence, Carlos Sotelo, es mostra satisfet de la feina feta i d’haver pogut recuperar la producció de bateries en cinc setmanes: “Per a Silence és un orgull, com també ho és que Seat hagi desenvolupat aquest producte amb nosaltres. Hem après molt d’ells gràcies al seu know-how industrial”, celebra Sotelo.

Les primeres unitats de la Seat Mó ja estan disponibles als concessionaris i en el primer trimestre del 2021 s’espera que arribin a països com Alemanya, França, Itàlia, Àustria i Suècia.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades