Sant Boi estrena la seva primera fotolinera i preveu més punts de recàrrega el 2021

La instal·lació es va posar en marxa divendres passat a l’aparcament de la zona blava del carrer Torras i Bages, a tocar dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Té capacitat per a quatre vehicles elèctrics i la podran fer servir tots els residents de Sant Boi de manera gratuïta a través d’una targeta.

La fotolinera està instal·lada a la zona blava d’aparcament del carrer Torras i Bages // Ajuntament

La primera fotolinera de Sant Boi ja és una realitat. Es va posar en marxa divendres passat i es troba a l’aparcament de zona blava del carrer Torras i Bages, a tocar de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

La instal·lació, construïda per l’AMB en col·laboració amb l’Ajuntament, té capacitat per a quatre vehicles elèctrics que es carreguen a través de plaques fotovoltaiques instal·lades en una pèrgola. La velocitat de càrrega és de 7,6 kW en la majoria dels quatre punts de la fotolinera, tot i que n’hi ha un en què la velocitat és de 3,68 kW, ja que s’hi poden carregar tant cotxes com motocicletes elèctriques.

El servei està pensat sobretot per a persones del municipi que visquin lluny de l’estació i que s’hi vulguin desplaçar amb vehicle elèctric per deixar-lo carregant mentre van o tornen de la feina amb transport públic. A més, l’espai també vol ser un punt de recarrega per aquells que vagin a treballar en vehicle elèctric.

De fet, per a les persones residents a Sant Boi el servei de càrrega i d’aparcament és gratuït, amb un límit de 12 hores consecutives. Per fer ús de la fotolinera, però, cal disposar d’una targeta que s’obté a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic amb un tràmit electrònic gratuït.

La instal·lació té quatre punts de recàrrega // Ajuntament

Més punts de recàrrega en el futur

Tot i que la instal·lació s’inaugura amb cert retard, ja que estava previst que entrés en funcionament durant el primer trimestre del 2020, l’Ajuntament preveu instal·lar més punts de recàrrega a la ciutat a mida que els vehicles elèctrics i híbrids siguin més nombrosos al municipi.

Per exemple, l’any 2021 està previst posar en funcionament tres nous punts de càrrega elèctrica als aparcaments municipals situats al Mercat de Sant Jordi, al Mercat Vell i a la plaça Montserrat Roig, a banda d’instal·lar un punt de càrrega ràpida a Can Calderon.

Segons el consistori, aquestes accions formen part de l’aposat de la ciutat per la transició energètica a través de l’ús d’energies renovables, la creació de comunitats energètiques i un nou model de mobilitat menys contaminant i més sostenible.

De fet, la cooperativa Som Mobilitat ja va aprofitar aquest estiu el potencial de Sant Boi en l’àmbit de la mobilitat elèctrica per presentar-hi el primer cotxe elèctric d’ús compartit de la comarca.

Recomanacions personalitzades