Som Mobilitat impulsa a Sant Boi el seu primer cotxe elèctric d’ús compartit de la comarca

La cooperativa sostenible, que té el suport de l’Ajuntament, ha presentat a Sant Boi el seu primer cotxe elèctric i d’ús compartit de la comarca. El vehicle el podran llogar totes les persones que siguin sòcies de l’entitat.

Pas endavant en la mobilitat sostenible a Sant Boi. La cooperativa Som Mobilitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament, ha escollit la ciutat per donar a conèixer el seu primer cotxe elèctric d’ús compartit que tindrà a la comarca.

L’entitat, que no té ànim de lucre i que treballa per fer possible una mobilitat més sostenible, fins ara disposava d’una quarantena de cotxes elèctrics per llogar a tot Catalunya, però encara no en tenia cap de disponible al Baix Llobregat.

El nou vehicle el podran llogar les persones sòcies de la cooperativa pel preu d’hores i dies que el vulguin utilitzar, i amb l’objectiu de fer trajectes compartits amb més gent i en què es generi el mínim de contaminació possible.

Presentat en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, el cotxe s’ha comprat amb les aportacions de persones i col·lectius associats a la cooperativa com el restaurant local SomBò Cuina Sana, a qui les aportacions se li retornaran en forma d’hores d’ús com a la resta de donants.

Futur punt de recàrrega al carrer Torras i Bages

L’Ajuntament i l’empresa municipal Claus col·laboraran amb la cooperativa cedint-los una plaça d’aparcament amb punt de recàrrega elèctric perquè puguin estacionar el vehicle a l’aparcament municipal del carrer Baldiri Aleu, al parc de la Muntanyeta.

De fet, el consistori també té previst instal·lar un nou punt de recàrrega per a cotxes elèctrics al carrer Josep Torras i Bages en un futur per incentivar la mobilitat sostenible al municipi.

Recomanacions personalitzades