Microempreses i autònoms rebran fins a 3.000 euros per adaptar-se a les noves necessitats

Es tracta del ‘Programa Futur’, dotat amb un total de 200.000 euros. L’objectiu és enfocar els negocis de la ciutat cap a la diversificació i digitalització, en un context empresarial canviant per les conseqüències de la pandèmia.

Ple del més d’abril // Captura de pantalla

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha engegat el ‘Programa Futur’, mitjançant el qual microempreses i autònoms de la ciutat poden rebre fins a 3.000 euros destinats a adaptar el seu negoci a les noves necessitats sorgides arran de la crisi del coronavirus.

El programa està dotat amb un total de 200.000 euros que s’utilitzaran per fer una aposta de futur en els àmbits de la diversificació i digitalització dels negocis, la transició energètica i l’adaptació a les noves condicions de seguretat i salut postcoronavirus.

Hi poden optar les empreses formades per menys de deu persones i que no facturin una quantitat anual superior al milió d’euros. És indiferent a l’àmbit a què es dediquin els negocis.

Inserit al pla de xoc

Aquesta iniciativa forma part del pla de xoc dotat amb mig milió d’euros que el Consistori va aprovar en un ple extraordinari celebrat a l’abril. Tot i que el govern municipal preveu ampliar la dotació del pla de xoc, a hores d’ara una gran part del pressupost se l’enduen les empreses de la ciutat. Aquesta decisió ha agradat a tots els grups amb representació al plenari -que han votat a favor- excepte a la regidora no adscrita, Olga Puertas, que s’ha abstingut.

Puertas ha manifestat que «aquests programes estan bé» però que «en aquests moments els autònoms necessiten una altra cosa». Les empreses «estan preocupades per com pagar el lloguer, la llum o el personal».

Recomanacions personalitzades