Sant Boi incorporarà la seva primera fotolinera el 2020

Sant Boi està construint una estació de càrrega de vehicles elèctrics. Es tracta, per tant, de la primera fotolinera de la ciutat. S’incorporarà a l’aparcament de la zona blava del carrer de Torras i Bages, al costat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Les obres de la primera fotolinera de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ja ha començat les obres per instaurar la seva primera fotolinera. Es tracta d’una estació de càrrega de vehicles elèctrics. Serà útil tant per cotxes com per a motocicletes, i permetrà la recàrrega amb plaques fotovoltaiques instal·lades a la coberta o pèrgola, amb una velocitat de càrrega de 3’8 kWh.

La instal·lació se situarà a l’aparcament de la zona blava del carrer de Torras i Bages, al costat de l’estació de Ferrocarrils. A més, tindrà capacitat per donar cobertura a quatre vehicles, que hi podran estar de forma gratuïta durant un màxim de dotze hores seguides, segons ha informat l’Ajuntament mitjançant un comunicat.

Segons les previsions de l’administració local, els treballs finalitzaran cap a finals d’aquest any i s’espera que l’estació entri en funcionament durant el primer trimestre de 2020. Abans, però, cal realitzar la connexió a la xarxa elèctrica i les proves de funcionament.

La instal·lació de recàrrega a Sant Boi formarà part de la xarxa metropolitana de fotolineres, i estarà gestionada per TERSA i Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità.

La utilitat de la fotolinera

Les fotolineres metropolitanes s’ubiquen majoritàriament al costat d’intercanviadors de transport, per tal de motivar l’ús dels mitjans de transport no contaminants. Segons explica l’Ajuntament, la de Sant Boi «està pensada perquè les persones que viuen a més de 10 minuts de distància de l’estació d’FGC s’hi puguin desplaçar amb vehicle elèctric i deixar-lo carregant mentre van a la feina en transport públic i tornen».

Un ús alternatiu seria l’adreçat a aquelles persones que utilitzen el vehicle elèctric per anar al lloc de treball i que, quan tornen, el poden deixar carregant a la fotolinera fins a l’endemà.

La fotolinera, segons l’administració local, «reflecteix l’aposta de la ciutat per l’ús de fonts d’energia renovables i per un nou model de mobilitat elèctrica, menys contaminant i més sostenible» És, per tant, «un nou pas cap a la transició energètica». En el futur, es preveu «crear nous punts de recàrrega» en funció de la quantitat de vehicles elèctrics i híbrids en circulació al municipi.

Recomanacions personalitzades