Set artistes de Sant Boi utilitzaran l’art per renovar l’estètica del nucli antic

Presentació del projecte Barri Antic Urbà // Ajuntament de Sant Boi

Artistes, veïns i comerciants de Sant Boi han presentat un projecte artístic per millorar l’estètica del nucli antic de la ciutat. L’objetiu és motivar l’activació del comerç i convertir-lo en un espai agradable per passejar-hi.

Sant Boi renovarà l’estètica del seu nucli antic de la mà de set artistes de la ciutat. També hi participaran comerciants i veïns. El projecte, que es va presentar el 20 de novembre, té l’objectiu que «aquesta zona de la ciutat convidi al passeig» i d’oferir «incentius per l’activació del comerç», segons ha explicat l’Ajuntament mitjançant una nota de premsa.

La iniciativa, d’altra banda, ja es va posar en marxa l’any passat. En una primera fase es va fer un mapa dels llocs on s’han de dur a terme les diferents intervencions artístiques. En aquest sentit, fa tan sols un mes, es van recollir opinions i idees dels veïns.

Per dur a terme la recollida es van fer tres preguntes als participants : «amb quina paraula definiria el barri?, «quin és el seu record més poderós?» i «com se l’imagina d’aquí a cent anys?». A més, segons informa l’Ajuntament, «els treballs que estan preparant incorporen valors i missatges de caràcter social i cultural per donar coherència al projecte i contribueixin a respectar la personalitat del nucli antic de Sant Boi».

Al projecte participen 7 artistes vinculats al món de la il·lustració i el disseny gràfic: Laura del Valle, Nien Boots, Ivan Bravo, Rosa Satoca, La Gal·lia, Raquel Martínez i Ivan Castro.

Recomanacions personalitzades