La fira de la Puríssima exporta la gastronomia a la xarxa

La 74a Fira de la Puríssima ha ofert activitats en línia com una conversa entre un pagès i una cuinera a Instagram, tallers gastronòmics, receptes, visites virtuals i una exhibició de fotos antigues.

La Cooperativa Agrària Santboina ha estat de les poques entitats que ha tingut un espai físic de venda durant els dies de fira // Ajuntament

Sant Boi ha viscut aquest pont una de les fires de la Puríssima més atípiques. La pandèmia ha obligat a reconvertir les tradicionals activitats presencials a format virtual, però la fira no ha perdut el seu esperit: reivindicar els productes de la terra, la gastronomia i la pagesia.

Ho ha fet amb activitats innovadores com una conversa retransmesa a través de la xarxa Instagram entre el pagès de Cal Casals i soci de la Cooperativa Agrària Santboiana, Arnau Vidal, i la cuinera Cristina Roig, que han donat a conèixer com és la feina de pagès i quins són els productes que es conreen al Parc Agrari.

De fet, la Cooperativa Agrària Santboiana ha instal·lat a la rambla de Rafael Casanova un punt de venda dels seus productes en un espai en què també hi han estat presents el tradicional Mercat de Pagès.

Cuina saludable

La gastronomia ha estat una vegada més un dels plats forts de la 74a edició de la fira. A través de Facebook, la xef Cristiana Viader ha ofert un “showcooking” per preparar un menú saludable de cara a les festes nadalenques. Viader ha ensenyat com fer un primer i un segon plat amb productes de proximitat.

Les receptes saludables també han estat presents a la fira a través d’una nova iniciativa, que ofereix als usuaris descarregar una recepta saludable gratuïta durant 10 dies consecutius a través del compte de Facebook de SantBoiboigperlasalut. La proposta, que ha arrencat a la Fira de la Puríssima amb una bona acollida, està previst que encara estigui disponible fins al 16 de desembre.

També hi ha hagut espai per al tradicional Mercat d’Art Jove, que enguany s’ha transformat en un espai web permanent perquè artistes d’entre 16 i 35 anys hi exhibissin les seves obres, així com per les tradicionals visites a les associacions del municipi. Enguany ha estat el torn de les associacions de salut comunitària de Sant Boi, que han ofert un recorregut virtual.

Concurs de fotografies i crida a enviar imatges antigues

Per incentivar la participació de la ciutadania, la Puríssima també ha organitzat un concurs fotogràfic per mitjà d’Instagram per triar el millor aparador de la fira, així com una exhibició d’antics cartells del certamen, repartits en diferents punts del municipi.

De fet, durant els dies de fira també s’ha fet una crida a la ciutadania perquè enviï fotos antigues de cara a la celebració del 75è aniversari de la Puríssima, que es commemorarà l’any vinent.

Recomanacions personalitzades