La Generalitat farà un cribratge massiu als barris de Marianao, Can Paulet i Centre

Els ciutadans es podran fer el test PCR per detectar Covid-19 voluntàriament entre el 31 d’agost i el 4 de setembre al casal de l’Olivera.

En les últimes setmanes, s’han fet cribratges massius en municipis d’arreu de Catalunya // Arxiu – Generalitat de Catalunya

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya organitza un cribratge massiu de proves PCR la setmana vinent a Sant Boi de Llobregat. Els tests es faran al casal de l’Olivera, entre les nou del matí i les set de la tarda.

El Servei d’epidemiologia de la Generalitat ha marcat com a àmbit preferent els barris de Marianao, Can Paulet i una part del barri del Centre, que coincideixen amb l’àrea de referència del CAP Montclar. Aquest Centre d’Atenció Primària assisteix a la meitat de la població de Sant Boi.

L’objectiu del cribratge és trobar positius asimptomàtics de Covid-19 i frenar la cadena de contagis a la ciutat. Les proves PCR són voluntàries i gratuïtes i es podrà consultar el resultat al cap de 48 hores al portal La Meva Salut.

Objectiu: baixar la corba

En les últimes setmanes, la Generalitat ha fet un total de 33.298 tests PCR arreu de Catalunya durant els cribratges massius. El 2,14% de totes aquestes proves han donat positiu.

Salut s’ha enfocat en buscar casos asimptomàtics menors de 45 o 50 anys per trobar brots en entorns familiars o de contacte estret, segons ha explicat Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, en roda de premsa. Argimon ha demanat a la població a «fer un esforç col·lectiu» per reduir la cobra de contagis «de manera sostinguda».

De fet, aquesta corba marca un alt risc de contagi a Sant Boi des de mitjans de juliol, tot i que es va reduir a principis de mes. Amb 66 positius nous registrats la setmana passada, la taxa de propagació del virus és d’1.12 punts, el que implica que cada contagiat infecta a una persona.

Recomanacions personalitzades