Comencen les obres per convertir la C-245 en un eix urbà que uneixi cinc ciutats

Tindrà 13 kilòmetres de longitud i esdevindrà un passeig que enllaçarà Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Inici de les obres // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Les obres per transformar la carretera C-245 en un gran eix urbà ja han començat. La fase inicial s’està realitzant en el tram de Sant Boi de Llobregat, entre Viladecans i el carrer de la Riera Fonollar, i ocupa 2,2 kilòmetres. El nou passeig tindrà 13 kilòmetres de longitud i unirà Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

La transformació urbana més important es produirà a la zona situada en la confluència de la C-245 amb el carrer mossèn Pere Tarrès. El projecte global té un cost de 39 milions d’euros que seran finançats pels cinc municipis amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha assegurat, mitjançant un comunicat, que el projecte és una «aposta per la pacificació de la carretera i per la millora de la qualitat de l’aire». El Consistori recorda que l’actuació tindrà un gran impacte a les cinc ciutats metropolitanes que agrupen, entre totes, més de 350.000 habitants.

Mobilitat més sostenible

Al llarg del recorregut hi haurà un carril bus per on circularà la futura línia exprés Metrobús M8 i un carri per a bicicletes. L’objectiu, segons ha informat l’Ajuntament, és fer «d’aquesta emblemàtica carretera un eix metropolità prioritari per al transport públic i la mobilitat sostenible». Aquesta línia serà la primera interurbana 100% elèctrica, amb un sistema de recàrrega amb pantògraf que ja s’ha utilitzat a Barcelona.

El nexe més important des del punt de vist de la mobilitat serà a la plaça del Llobregat, on hi haurà una parada d’autobús que enllaçarà amb les línies que vénen de la ronda de Sant Ramon. El projecte de transformació de la carretera preveu la creació de punts d’intercanvi que milloraran la connexió d’aquest eix amb el transport públic.

Segons indica l’Ajuntament, els autobusos, que gaudiran de prioritat semafòrica, milloraran la freqüència de pas i reduiran fins a 15 minuts el temps de trajecte en la totalitat de l’eix. Pel que fa al carril bici (Bicivia 7), enllaçarà amb la Bicivia 2 del marge dret del riu Llobregat i, en un futur, amb altres bicivies metropolitanes i amb el corredor pedalable mediterrani Eurovelo.

L’enllumenat serà uniforme al llarg de tot el recorregut, amb punts LED per il·luminar les calçades i les voreres. Es prioritzarà la creació de nous passos de vianants a tots els municipis i es plantegen millores integrals d’accessibilitat, mobiliari i arbrat.

Recomanacions personalitzades