Sant Boi registra 69 positius per coronavirus en l’última setmana

Les dades s’han estabilitzat al llarg del mes d’agost però encara existeix un alt risc de rebrot a la ciutat.

Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Boi // Departament de Salut

Entre el 14 i el 20 d’agost s’han detectat 69 casos nous de coronavirus a Sant Boi de Llobregat, vuit més dels 61 registrats entre el 7 i el 13 del mateix mes. Segon les dades públiques del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, les xifres s’han estabilitzat davant el repunt del risc de rebrot calculat a principis de mes, però el perill d’un nou brot encara és alt i preocupant.

De fet, l’índex de risc de rebrot, que calcula la probabilitat d’un nou brot, no ha patit canvis en les últimes dues setmanes: es manté al voltant dels 163 punts, on 0 implica la inexistència de risc i 100 un risc alt. Aquesta taxa s’aconsegueix multiplicant la incidència de casos acumulada dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació del virus (Rt).

Paral·lelament, el nombre de propagació de la Covid-19 ha disminuït lleugerament de l’1,35 punts entre el 7 i el 13 d’agost als 1,12 registrats la setmana passada. Aquest indicador implica que per cada santboià infectat, contagia a una persona. Segons els experts, la velocitat de propagació és preocupant quan es troba per sobre de l’1.

Una dada que ha patit un lleu repunt és el percentatge de tests PCR positius. Si la segona setmana d’agost el 6,31% de proves resultaven positives, la setmana passada van arribar al 8,11%. El nombre de tests realitzats també s’ha mantingut en poc menys d’un miler per setmana.

Des de l’inici de la pandèmia, Sant Boi acumula 1.748 casos confirmats i 230 morts per coronavirus. Actualment, hi ha 10 ciutadans ingressats, un d’ells a l’UCI.

Recomanacions personalitzades