Sant Boi registra 62 nous casos de coronavirus en una setmana

Del 4 al 10 d’agost, s’han confirmat 62 nous positius a la ciutat. Tot i que el risc de rebrot és més baix respecte al mes de juliol, segueix sent alt i repunta.

Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Boi // Departament de Salut

Sant Boi de Llobregat encara es troba en risc alt de rebrot, segons les dades recopilades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i publicades en el seu portal. Tot i que en comparació amb les xifres del mes de juliol la situació és més estable, el perill d’un nou brot a la ciutat segueix sent destacable.

L’índex de risc de rebrot es calcula multiplicant la incidència de casos acumulada dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació del virus. Segons aquest indicador, la setmana del 28 de juliol al 3 d’agost, Sant Boi se situava en risc alt (111.91 quan 0 és cap risc i més de 100 és alt perill de rebrot). La setmana del 4 al 10 d’agost la xifra era de 173.22, pel que el risc ha augmentat considerablement degut al nombre de nous casos detectats aquesta passada setmana.

I és que del 4 al 10 d’agost s’han registrat 62 positius a Sant Boi, mentre que la setmana anterior van ser 45 els contagiats. Unes xifres que han fet incrementar també el número de reproducció de la malaltia (Rt) a la localitat. Si la darrera setmana de juliol era de 0.84 punts, la primera d’agost el nombre ha pujat fins a 1.42 punts; i els experts consideren que la Covid-19 està creixent de forma preocupant quan aquest índex es superior a 1.

També s’ha de tenir en compte que durant la primera setmana d’agost, el nombre de PCR realitzades ha baixat. Es van fer 670 proves diagnòstiques, de les quals un 9.67% van ser positives. En contraposició a les 889 que es van fer del 28 de juliol al 3 d’agost de les que només un 5.23% van donar positiu. Pel que han incrementat els casos de coronavirus a Sant Boi tot i realitzar-se menys proves PCR.

Recomanacions personalitzades