El Banc de Sang fa parada a Sant Boi per fer créixer les reserves durant l’estiu

La campanya d’estiu del Banc de Sang té lloc aquest dimarts a l’edifici L’Olivera amb cita prèvia. L’horari és de deu a dues del migdia, i de cinc de la tarda a nou de la nit. També s’ha fet una jornada de donació aquest dilluns.

Segons els càlculs del banc es necessiten entre 800 i 1.000 donancions diàries // Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang i Teixits fa parada aquest dimarts a Sant Boi per fer créixer les reserves de sang durant l’estiu, època en què normalment les donacions acostumen a anar a la baixa.

Sota el nome de «Ets Imprescindible», la campanya de donació s’instal·la a l’edifici L’Olivera, a la plaça Montserrat Roig, on es podran fer donacions amb cita prèvia de deu del matí a dues del migdia. A la tarda l’horari serà de cinc a nou de la nit.

Segons els càculs del Banc de Sang i Teixits, a Catalunya es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang diàries per atendre amb garanties totes les peticions mèdiques que es reben.

Crida a entitats i botiguers per aplegar més donants

Des de la institució mèdica també s’anima les entitats i establiments de Sant Boi a aconseguir persones que vulguin donar sang a través de l’eina Multiplicador de Donants, que permet rerservar cita i facilitar l’enllaç a altres persones perquè també ho puguin fer.

L’objectiu del banc és que amb la difusió d’entitats i establiments es puguin omplir totes les franges horàries i que cada entitat pugui aportar deu donants a la causa.

La jornada de donació d’aquest dimarts és la segona que es fa al municipi aquesta setmana després que aquest dilluns també s’hagin atès donants a l’edifici L’Olivera.

Recomanacions personalitzades