Més de 6.500 treballadors de Sant Boi s’han vist afectats per un ERTO

La majoria dels expedients s’han presentat per motius de força major. En dades de la Generalitat, des de l’inici de l’estat d’alarma a la ciutat s’han autoritzat 867 ERTO.

Un treballador a una empresa de Sant Boi en una imatge d'arxiu // Ajuntament de Sant Boi
Un treballador d’una empresa de Sant Boi en una imatge d’arxiu // Ajuntament de Sant Boi

Fins a 6.557 treballadors de Sant Boi de Llobregat han estat afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) des que es va decretar l’estat d’alarma. Són dades del departament de Treball de la Generalitat, que també indiquen que la majoria d’aquests assalariats, 5.921 persones, han patit aquesta mesura per causes de força major. De fet, els que s’han vist afectats per un ERTO per motius tècnics, de producció o altres causes són només una minoria: 636 treballadors.

Pel que fa la quantitat d’expedients, la Generalitat xifra que al municipi s’han acceptat 867 expedients, dels quals només 67 han estat per motius que no fossin de força major.

Aquestes dades situen Sant Boi com el tercer municipi del Baix Llobregat amb més treballadors afectats i expedients registrats. Per davant només queden el Prat de Llobregat amb 657 expedients i 11.725 treballadors afectats, i Cornellà de Llobregat, amb 943 ERTO i 7.342 treballadors.

Sant Boi també és el segon municipi de la comarca amb l’atur més elevat, per darrere de Cornellà de Llobregat. De fet, les últimes dades mostren com amb el coronavirus la taxa de desocupació al municipi s’ha enfilat fins a nivells de fa quatre anys.

Recomanacions personalitzades