El Museu de Sant Boi s’adhereix al Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig se celebra un Dia Internacional dels Museus diferent a causa del confinament. El Museu de Sant Boi de Llobregat ofereix diferents continguts a través de les seves xarxes socials.

Porta principal de «Can Barraquer», seu central de Museu de Sant Boi de Llobregat // DPHOTOSB

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus des que al 1977 el Comitè Internacional dels Museus decidís fixar aquesta data. És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir diferents activitats al públic i sensibilitzar de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Enguany, degut a la pandèmia del coronavirus i el confinament derivat d’aquesta, les institucions museístiques han decidit celebrar igualment el Dia Internacional dels Museus, però de manera virtual. El lema per aquest 2020 és ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus. Les portes dels museus estan tancades, però s’obren finestres digitals perquè es pugui continuar gaudint del patrimoni cultural de Catalunya a través d’una pantalla.

En aquesta línia el Museu de Sant Boi de Llobregat ha estat treballant per oferir contingut aquests dies. Des de la institució santboiana expliquen a Sant Boi Diari que “les actuals circumstàncies ens impedeixen fer res especial, i totes les actuacions són virtuals.” Aquesta setmana han aprofitat per recordar recursos propis, disponibles tant a Facebook, com a Youtube i al seu blog, en la línia que proposa el Dia Internacional dels Museus 2020. A més, es poden visitar les seves instal·lacions a través de Google Maps amb imatges 3D: Can Barraquer, Les Termes Romanes, La Torre de Benviure i l’ermita de Sant Ramon.

Afirmen que “teníem diverses accions preparades pel Dia dels Museus d’enguany, però estaven associades a la nova exposició sobre ‘El Retaule de Sant Baldiri’.”Aquesta exposició, de moment, queda posposada fins al mes de setembre, tot i que “l’evolució de tot plegat és la que marcarà el ritme” sentencien des del Museu de Sant Boi de Llobregat.

Recomanacions personalitzades