Sant Boi celebrarà una Festa Major virtual

L’Ajuntament, les entitats i la comunitat cultural local han organitzat una Festa Major diferent, amb una programació on line adaptada a les actuals circumstàncies, que se celebrarà els dies 19 i 20 de maig.

Cartell de la Festa Major de Sant Boi 2020 // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi celebrarà enguany la seva Festa Major de forma virtual, a causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus. Serà els propers 19 i 20 de maig i comptarà amb concerts i altres propostes culturals transmeses a través del compte d’Instagram @CulturaSantBoi i Youtube. A la pàgina web de la Festa Major 2020 es pot consultar tota la programació, des del pregó inicial fins al piromusical final.

La programació inclou continguts tradicionals que se celebren cada any durant aquesta festa, com concerts de música en directe, activitats de cultura popular i tradicionals, flamenc i activitats familiars… Però també es podrà veure en directe a través de les xarxes un ball de gegants, un taller de cuina i diferents exposicions de cartells i fotografies històriques de la Festa Major santboiana des de principis del segle XX.

Concerts, exposicions i un taller de paella entre les propostes de la festa

El dimarts dia 19 al vespre, el pregó donarà inici a la Festa Major de Sant Boi 2020. Serà un espectacle teatralitzat a càrrec de Toni Juárez, i a continuació hi ha previst un ‘cabaret santboià’ i una sessió amb Horacio Punxadiscos i La Marquesa DJ. L’endemà, dimecres 20, serà el dia principal de la festa. Es podran seguir a través d’Instagram concerts en directe de Deker, Carmen Doraá i Víctor Partido. I a més, el reconegut xef santboià Albert Mendiola convidarà a tothom a cuinar en directe una recepta especial de paella, amb l’acompanyament musical de Silvia Rodríguez al piano.

Programació de la Festa Major de Sant Boi 2020 // Ajuntament de Sant Boi

També hi haurà propostes pel públic familiar. A la pàgina web hi haurà descarregables d’imatginería festiva per pintar en família. També hi ha previst un espectacle de clown a càrrec de la companyia Panettone Brother, ioga en família, un taller de pintacares, zumba i un taller en línia per construir un capgròs infantil a casa fent servir materials reciclats. I, com no podia ser d’una altra manera, està prevista una narració de contes explicats per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi, ball de gegants amb les titelles d’aquesta mateixa colla i un toc de gralles final.

La festa finalitzarà amb un espectacle piromusical virtual, que recollirà imatges del final de festa pirotècnic de la darrera Festa Major amenitzat per una banda sonora amb música de sis grups de Sant Boi: Chet, Deskartats, Ismael Clark, L’Espiadimonis, Núria Pine i Laura del Pino. La programació també inclou el Festival Internacional de Curtmetratges FestBoi2020 , un documental sobre la Festa Major, la performance ‘La festa de la mirada’, la final del campionat d’slam poetry dels instituts, un documental teatralitzat sobre la història del barri de Marianao, el passi del film ‘Sant Boi respira un altre aire’, obres de microteatre, un cinefòrum, una performance audiovisual sobre l’obra de Luis Buñuel i danses tradicionals.

Recomanacions personalitzades