El projecte ‘Reciclos’ aconsegueix recollir 26 tones addicionals des de la seva implantació

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha assegurat que un 15% de les famílies de la ciutat ja s’han descarregat l’aplicació ‘Reciclos’ i que, d’ençà que va entrar en vigor, s’ha aconseguit recollir 26 tones d’envasos més que en el mateix període de l’any anterior.

Damià Calvet, Lluïsa Moret i Óscar Martín // Irene Juárez

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, han fet una valoració molt positiva de la prova pilot de l’aplicació ‘Reciclos’ a la ciutat.

Segons asseguren, desde que ‘Reciclos’ es va posar en marxa el passat mes de juny només a dos barris com a prova pilot, s’han recollit 26 tones més d’envasos en comparació amb el mateix període de l’any passat.

A més, Moret ha destacat que un 15% de les famílies de Sant Boi, l’equivalent a unes 3.500 persones, ja s’han descarregat l’aplicació.

Es tracta d’una iniciativa que anima a reciclar selectivament els envasos a canvi de petits premis i sorteigs. Segons ha explicat el conseller delegat d’Ecoembes, Óscar Martín, l’aplicació ha tingut una molt bona acollida a la ciutat i la idea és donar-li una continuïtat, no només a Sant Boi, sinó que també a altres municipis i fins i tot en un àmbit estatal. De fet, a Igualada, Granollers i la comarca de Pla de l’Estany també s’ha posat en marxa.

Demostració de com utilitzar l’aplicació Reciclos // Irene Juárez

Moret, per la seva part, ha qualificat ‘Reciclos’ com una «iniciativa exemplar» perquè aposta per la preservació de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic. A més, destaca que s’ha de continuar en la línia de les aliances «público-privades» i ha agraït la col·laboració dels veïns de la ciutat.

El conseller Damià Calvet ha secundat el discurs de Moret i ha afegit que Catalunya està «compromesa amb la defensa del medi natural» i que «té molt en compte l’emergència climàtica». Ha assegurat, per últim que el repte per a 2020 és arribar al 50% de recollida selectiva, una fita «ambiciosa» tenint en compte que «el 2018 es va aconseguir el 41,8%».

Recomanacions personalitzades