Sant Boi se suma a una prova pilot que promou el reciclatge amb el mòbil

La ciutat s’afegeix al projecte «Reciclos», impulsat per la Generalitat i Ecoembes, per millorar la taxa de reciclatge d’envasos i llaunes que van al contenidor groc.

Amb el telèfon mòbil els usuaris poden aconseguir punts pels envasos reciclats // Ajuntament

Sant Boi acull una prova pilot que promou i premia la recollida selectiva d’envasos a través de l’ús del telèfon mòbil. Es tracta del projecte “Reciclos”, que fins al desembre es durà a terme als barris de Marianao i Ciutat Coperativa, i que permet aconseguir premis en funció dels envasos reciclats.

Per participar-hi cal registrar-se en aquest web, fotografiar la llauna o ampolla de plàstic que es vol reciclar amb el codi de barres visible i, un cop al contenidor groc, escanejar amb el mòbil els codis QR que hi ha habilitats.

Seguint aquest procés, els participants reben uns punts anomenats ‘Reciclos’ que després es poden bescanviar per premis en sortejos periòdics. També hi ha la possibilitat d’utilitzar els punts per fer una donació a una ONG o bé participar en la campanya “Cap nen sense joguina”. Un cop finalitzi la prova pilot, s’estudiaran els resultats obtinguts i es plantejarà una possible continuïtat del projecte.

El projecte s’ha presentat en societat aquest dimecres. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat que «a la ciutat estem treballant de la mà dels veïns i les veïnes per promoure una recollida selectiva dels residus que ens permeti tenir una ciutat millor». Per la seva banda, la coordinadora d’Ecoembes a Catalunya, Gemma Arroyo, ha afirmat que «fa molts anys que la nostra organització s’ocupa de la recollida selectiva, però ens agrada innovar i buscar noves maneres de fer-ho millor».

Recomanacions personalitzades