El Laboratori d’Art Comunitari dedica una exposició a les dones a la llar

El projecte té la voluntat de transformar el paper que tenen en l’àmbit domèstic a través de l’art i la reflexió. Ha estat realitzada per 400 persones, sumant diferents artistes i col·lectius de la ciutat.

Tarjeta de l’exposició // Ajuntament de Sant Boi

CosmoCasa és el nom que rep la proposta del LAC (Laboratori d’Art Comunitari) a Sant Boi. Aquesta exposició posa sobre la taula la idea que “cada casa és un cosmos, un món personal” reflexionant sobre la situació de la dona en l’espai de la llar.

Mitjançant l’expressió artística, el projecte visualitza el paper cuidador que tradicionalment ha estat en mans de les mares, les àvies i les dones de la família. A partir d’aquesta reflexió, tenen com a objectiu generar un canvi tangible al nostre entorn més proper.

La mostra utilitza l’art com a eina de reflexió i transformació social, a més de donar veu a dones artistes santboianes que proporcionen al projecte la perspectiva de gènere que necessita. Elles són la Rosa Satoca, la Laura del Valle, la Mónica Ballesteros, la Mònica Díaz, la Nien Boots, l’Helena Garcia, la Zita Rodríguez i l’Andrea Martínez. El públic pot visitar l’exposició des del dia 7 de setembre fins al 28 de desembre a Can Castells Centre d’Art (CCCA).

Amb la participació de 400 persones

Una iniciativa que s’ha dut a terme de la mà de 400 persones, d’entre elles els grups d’artistes de carrer, els grups d’artistes de l’àrea de diversitat funcional del CASM Benito Menni, de la clínica San Juan Grande de Sant Joan de Déu, del col·lectiu Suma de la Fundació Marianao, del centre Obert Don Bosco, de Tots som Santboians, de la llar d’avis Sant Josep, de la fundació Cassià Just, de l’escola Joan Bardina, de l’institut Camps Blancs, de l’escola Pedagogium Cos, de La Gal·lia de la Ludoteca L’Olivera i les persones usuàries i professionals del sistema de salut mental de la ciutat de Buenos Aires (Argentina). Totes elles amb un propòsit en comú: “obrir camins, des de l’art i la creativitat, cap a una societat més justa i cohesionada”.

Recomanacions personalitzades