El ple aprova una moció per declarar l’Emergència Climàtica

El consistori vol prioritzar una reducció del 40% en les emissions de gasos contaminants i utilitzar íntegrament les energies procedents de fonts renovables. El text també mostra l’adhesió a la Vaga Mundial pel Clima i les mobilitzacions vinculades.

A l’edifici de l’Ajuntament s’ha penjat una pancarta de suport a la Vaga Climàtica // Ajuntament de Sant Boi

El Ple Municipal del mes de setembre de Sant Boi ha aprovat una moció per declarar l’Emergència Climàtica a la ciutat. El text, presentat pel PSC i Sant Boi en Comú, ha comptat amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció de C’s. Entre els objectius de la iniciativa, destaquen reduir l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle i fer servir energies de fonts renovables.

En un comunicat, l’Ajuntament ha assegurat que “la moció subscriu els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) acordats per Nacions Unides l’any 2015, en especial els sis que tenen a veure amb el canvi climàtic”. Així, es planteja actualitzar el Pla de Mitigació del Canvi Climàtic i redactar el Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic per planificar accions destinades a la reducció del consum energètic i el consum de gasos d’efecte hivernacle i l’extensió de l’ús d’energies generades mitjançant fons renovables.

Suport a la Vaga Mundial del Clima

A la moció, es planteja com a prioritat garantir una reducció del 40% en les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans de l’any 2030 i accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils, substituint-los per energies 100% procedents de fonts renovables. Per aquest motiu, l’Ajuntament es compromet a “continuar maximitzant l’eficiència i estalvi energètic als edificis i instal·lacions municipals mitjançant tecnologies d’alt rendiment, en especial pel que fa als aïllaments tèrmics de les edificacions”.

Un altre dels punts que es detalla és treballar per avançar cap a l’autoconsum energètic, intensificar les accions educatives i conscienciadores i incentivar que els agents econòmics s’adhereixin a un programa d’acords voluntaris per reduir emissions. El text del ple municipal dóna suport a les mobilitzacions internacionals d’aquesta setmana, que culminen avui amb la Vaga Mundial pel Clima.

Recomanacions personalitzades