L’Ajuntament renova 1.100 punts d’enllumenat públic amb tecnologia LED

El canvi generarà “un estalvi econòmic de 60.000 euros l’any” i tots els districtes s’han “beneficiat de la reforma”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Llumaneres de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

En els últims mesos, l’Ajuntament de Sant Boi ha renovat 1.102 llumeneres amb tecnologia LED, un 10% del total de l’enllumenat públic, segons ha informat en un comunicat.

L’objectiu d’aquesta reforma era “augmentar l’eficiència energètica i millorar l’espai públic”. El consistori ha explicat que el canvi comportarà “un estalvi econòmic de 60.000 euros l’any”.

La millora “ha beneficiat tots els districtes de la ciutat”, inclosos alguns dels carrers amb més afluència de vianants i vehicles, com Riera Basté, la ronda de Sant Ramon, Pau Casals, Girona o Eusebi Güell. També s’ha substituït l’enllumenat de places, parcs infantils i de tots els jardins interiors del barri de Camps Blancs.

El consistori defensa que el nou sistema d’enllumenat amb tecnologia LED és “més eficient” i generarà “menys contaminació lumínica”. “És una important contribució a la lluita contra el canvi climàtic”, ha assenyalat a la nota de premsa. Segons l’Ajuntament, aquesta renovació millorarà la seguretat i la qualitat de l’espai públic del municipi.

Recomanacions personalitzades