Sant Boi recrearà les eleccions a l’antiga Roma

Els Ludi Rubricati se celebraran el pròxim cap de setmana del 8 i 9 de juny. També es recolliran aliments que es destinaran a la botiga solidària de Sant Boi.

Cartell de la festa // Ajuntament de Sant Boi

Per si algú vol més eleccions després de la marató que s’acaba de superar. Els Ludi Rubricati, la festa romana de Sant Boi de Llobregat que arriba aquest cap de setmana del 8 i 9 de juny, recrearà, precisament, les eleccions a l’antiga Roma, segons ha explicat l’Ajuntament aquest dimecres en un comunicat.

Es donarà a conèixer «com era una urna en aquella època, quin aspecte tenien les tauletes de vots, les actuals butlletes electorals, entre altres curiositats», ha afegit el consistori. També es descobrirà com eren els candidats i els «missatges o grafits que s’escrivien en una campanya electoral» i s’explicarà l’origen de la famosa frase pa i circ.

D’altra banda, les Termes Romanes, Can Barraquer i Can Torrents acolliran recreacions històriques i tallers. Les jornades també serviran per recollir aliments que es destinaran a la botiga solidària de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades