Sant Boi organitza la quarta cursa en contra de la Síndrome de Rett

La Rett Race és una carrera solidària que té per objectiu recaptar fons per a la Investigació de la síndrome de Rett. A més, l’esdeveniment ofereix activitats lúdiques per a tots els públics durant tot el matí.

Imatge de l’última edició de la Rett Race // Ajuntament de Sant Boi

La Síndrome de Rett, sense cura fins ara, és un trastorn neurològic infantil que afecta el desenvolupament del cervell causant una pèrdua progressiva de les habilitats motores i de la parla. És per això, que Sant Boi convoca per quart any consecutiu una caminada solidària, amb el nom de Rett Race, per donar a conèixer la complexitat d’aquesta malaltia.

L’esdeveniment, promogut per l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett, les Famílies Rett i l’Ajuntament de Sant Boi, tindrà lloc el 22 de setembre davant l’entrada del Decathlon amb el tret de sortida a les 10 hores. Una cursa que té com a meta sensibilitzar la població sobre la necessitat d’investigar aquesta malaltia minoritària que afecta unes 2000 nenes i 5 nens arreu d’Espanya.

La programació de la Rett Race consta de dues convocatòries, a les 10 hores arrenquen els circuits de 5 i 10 km pels participants majors de 10 anys i, a les 12 hores comença la caminada familiar apta per a totes les edats. El preu de la inscripció varia segons la cursa escollida: la carrera de 10 km són 10 euros, mentre que la de 5 km i la caminata familiar són 7 euros. Tots els diners recaptats es destinaran a la investigació de la Síndrome de Rett. L’escenari comptarà amb l’oportunitat de fer una donació a l’autobús del Banc de Sang.

De manera paral·lela, també hi haurà activitats lúdiques per a tothom. Els menuts de la casa podran gaudir de jocs infantils, a més d’una master class de zumba oberta a totes les edats. Per una altra banda, també hi haurà activitats dirigides pel Club Beisbol i Softbol Sant Boi i, per la Unió Esportiva Santboiana. A més, de jocs esportius amb mini porteries, cistelles de bàsquet, pals d’hoquei i ping pong. Així mateix, els caps grossos de Sant Boi i la batucada seran els encarregats d’acompanyar la caminada solidària. Un matí dedicat a l’esforç i la cooperació.

La Temporada d’Arts Escèniques presenta l’obra ‘Esguerrades’

El mateix 22 de setembre a la tarda, es presenta a Can Masallera l’espectacle ‘Esguerrades’ que forma part de la Temporada d’Arts Escèniques, produït per la companyia Teatre et Alia i dirigit per la Laura Orri. L’obra explica el malson de la guerra civil a partir del recull de les experiències viscudes per tres dones. D’aquesta manera, la producció pretén dignificar la situació i la visió femenina durant la guerra.

La producció local, de 60 minuts de durada, fa un homenatge a la memòria històrica de totes aquelles dones que van patir el conflicte bèl·lic espanyol. El preu de l’entrada és de 4 euros si es compra de manera anticipada i de 5 euros a la taquilla.

Recomanacions personalitzades