Sant Boi dona la benvinguda a la Temporada d’Arts Escèniques amb dues produccions locals

La creació dramàtica ‘Esguerrades’ i el musical ‘Jazz per tu’ són els espectacles protagonistes d’aquest d’any. També hi haurà una programació adreçada al públic familiar.

Esguerrades, una de les representacions // Ajuntament de Sant Boi

Aquesta tardor, la Temporada d’Arts Escèniques s’estrena amb dos nous espectacles produïts per santboians. Són ‘Esguerrades’, una obra de teatre que tracta sobre la memòria històrica de les dones a la guerra civil, i ‘Jazz per tu’, un musical pensat per introduir la Mostra de Jazz a l’octubre. 

L’obra ‘Esguerrades’ ha estat creada per la companyia santboiana Teatre et Alia i la dirigeix Laura Orri. Mostra el malson de la guerra civil a partir del testimoni de tres dones. La producció recull les diferents experiències viscudes per les víctimes del conflicte bèl·lic, i ret «homenatge a totes les víctimes de les guerres«, segons apunta l’Ajuntament en un comunicat.

L’altre espectacle, ‘Jazz per tu’, anirà a càrrec de l’orquestra de cambra A 4 Cordes, de Sant Boi, i donarà pas a la XXVIII Mostra de Jazz, que tindrà lloc l’11 d’octubre al mateix municipi. Les dues produccions es presentaran el 22 de setembre. 

Comèdies i espectacles per als infants

A banda d’aquestes dues produccions, hi ha una programació adreçada «al públic familiar«, segons el comunicat. Les propostes inclouen des de comèdies fins a espectacles dirigits als infants. La majoria es farà a Can Massallera, tot i que també s’oferiran activitats a altres punts de la ciutat.

Pel que fa a les comèdies, el programa presentarà el 6 d’octubre una creació de Jordi Meca, ‘Yo sobreviví a la EGB’, que és un «trasllat divertit a la infantesa«, ha indicat l’Ajuntament de Sant Boi. El 24 de novembre oferirà ‘Lapònia’, amb l’actor Roger Coma, que s’endinsa en «les mentindes benintencionades, les il·lusions i l’educació que rebem des de petits«.

L’entreteniment infantil començarà amb un espectacle gratuït de circ de carrer, ‘Fili Busters’, el 28 de setembre. També hi haurà l’adaptació teatral de l’obra ‘El monstre de colors’ de la il·lustradora Anna Llenas el 29 de setembre, una representació amb titelles, música i colors per abordar les emocions. 

El tradicional Festival de Valsos posarà punt i final a la Temporada d’Arts Escèniques el 15 de desembre, una cloenda a mans de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que torna a Sant Boi amb un gran actuació repleta de danses d’arreu i conduïda pels valsos clàssics. 

Recomanacions personalitzades