Comença el curs escolar amb una nova línia de 1r d’ESO a l’Institut Itaca

Les classes es posen en marxa amb 11.585 alumnes a Sant Boi de Llobregat. El 97% de les famílies aconsegueix entrar en la primera o segona opció en la qual van optar.

Sant Boi ha donat el tret d’inici al curs amb unes jornades // Ajuntament de Sant Boi

Les vacances d’estiu s’han acabat i una nova etapa s’inicia pels joves santboians. La matriculació s’ha portat a terme amb normalitat i el 97% de les famílies ha optat a la primera o segona plaça sol·licitada en les etapes d’Educació Infantil (segon cicle), Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, segons ha explicat l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat.

Per exemple, l’Institut Itaca ha obert una nova línia a 1r d’ESO. El curs escolar ha començat amb una quantitat adient de vacants per a la possibilitat de noves incorporacions al llarg de l’any.

El consistori ha expressat que “continuarà donant suport als centres educatius” amb un objectiu clar de “millorar l’èxit educatiu mitjançant processos de transformació educativa“. A més, també s’han proposat potenciar les «relacions entre família i escola”.

Jornada Pedagògica CoMfluïm

Com a acte oficial d’inici de curs, l’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han organitzat la 2a Jornada Pedagògica CoMfluïm ‘La recerca dels tresors que ens envolten’. S’ha celebrat el 5 de setembre a Can Masallera, amb una participació de més de 150 docents i membres d’equips directius dels centres de Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló.

L’acte ha estat enfocat envers la gamificació com a metodologia, és a dir, l’ús de jocs i dinàmiques interactives per grups com a forma d’aprenentatge, a més de la descoberta del patrimoni cultural com a pilar. Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, ha presentat l’esdeveniment amb una xerrada en què ha ressaltat la utilitat i el benefici comú d’una trobada com aquesta pel futur de les aules, gràcies al “paper cohesionador i generador de xarxa” de la jornada.

Imatge de la jornada ‘coMfluïm’ // Ajuntament de Sant Boi

Glòria Arbonès, professora de Filosofia i directora del Grup IREF (Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia), ha fet un col·loqui sobre la importància de les preguntes en l’educació amb el nom de ‘Bones preguntes per generar pensament, coneixement i compromís amb l’aprenentatge’. Alfons Roche, inspector del departament d’Educació a Sant Boi, ha afegit algunes paraules, subratllant “el paper actiu i valuós dels equips docents de la ciutat”.

Amb tot, la tinenta d’alcalde de Ciutat Educadora, Alba Martínez, ha conclòs la jornada, tot agraint la presència dels docents i expressant el desig d’un bon curs 2019-20. Tot seguit, ha fet una invitació general a “confluir diàriament, entre diferents etapes educatives, àmbits, col·lectius i administracions públiques per esdevenir una millor ciutat educadora”

Recomanacions personalitzades