Rosalía i el festival musical Esperanzah! són dos dels guardonats dels Premis Altaveu 2019

El festival de Sant Boi entregarà aquest dijous quatre reconeixements més a la pianista Clara Peya, Hidrogenesse, Raynald Colom i Colectivo Vozes. El promotor musical Gay Mercader rebrà un premi per la seva trajectòria professional.

Rosalía és una de les guardonades dels Premis Altaveu // Ajuntament de Sant Boi

L’Altaveu, el festival de música de Sant Boi, lliurarà el pròxim 5 de setembre els Premis Altaveu 2019. Entre els guardonats d’aquesta edició es troben dos representants del Baix Llobregat. Per un costat, el gran fenomen de la música pop del moment, Rosalía, que és una de les premiades. A més, el festival Esperanzah! del Prat de Llobregat, dedicat a les músiques del món, rebrà el reconeixement ‘Alça la veu’, que vol reivindicar la llibertat d’expressió al món de la cultura.

En un comunicat, l’Ajuntament de Sant Boi ha indicat que a la cerimònia d’entrega de premis, que tindrà lloc a les vuit del vespre a Can Massallera, també es lliuraran guardons a la pianista i compositora Clara Peya, el trompetista Reynald Colom, el grup pop Hidrogenesse i la iniciativa solidària del Colectivo Vozes. Igualment, el promotor musical Gay Mercader rebrà un reconeixement per la seva trajectòria professional.

Prèvia del 31è Festival Altaveu

El consistori ha explicat que “els Premis Altaveu són un reconeixement a artistes, entitats i iniciatives que, d’una manera destacada, han enriquit la música produïda a Catalunya durant l’últim any”. Els guardons són un exemple de l’aposta de l’esdeveniment per “l’excel·lència i per la veu com a vehicle d’emocions i de poder”.

L’entrega de premis serà el preludi de la 31a edició del Festival Altaveu, que del 6 al 8 de setembre aplegarà artistes com Wilko Johnson, John Paul Keith, Deltonos, Elena Setién o Marem Ladson. Durant els seus 29 anys d’història, els Premis Altaveu han reconegut artistes, formacions i iniciatives musicals com Maria del Mar Bonet, Jaume Sisa, Silvia Pérez Cruz, Manel, Albert Pla, Peret, Txarango, Quimi Portet, Adrià Puntí, Estopa, Lluís Llach, Roger Mas, Joan Colomo, Antònia Font, Love of Lesbian, Pau Riba, la Sala Apolo, el Taller de Músics, el Sónar, el Festival de Flamenc de Ciutat Vella i el Festival Internacional de Jazz de Terrassa.

Recomanacions personalitzades