Les escoles de música de Sant Boi actuaran a l’Altaveu

El projecte Acadèmia Musical Altaveu (AMA) vol potenciar la professionalització musical dels estudiants més avançats. Des del mes de maig, els alumnes han treballat un espectacle que presentaran durant el Festival.

Presentació del Festival Altaveu d’enguany // Clàudia Ferràndiz

Un grup format per alumnes de les escoles de música de Sant Boi actuarà durant la pròxima edició del Festival Altaveu gràcies al projecte Acadèmia Musical Altaveu (AMA). Des de fa tres anys, el certamen incorpora al cartell una proposta de producció pròpia comptant amb artistes de les escoles de música. El 2017 va ser ‘Regira’ i l’any passat, ‘Alça la Veu’. L’Ajuntament de Sant Boi ha explicat en un comunicat que es tracta d’un “projecte essencialment formatiu que vol potenciar la professionalització musical entre els i les estudiants més avançats de les escoles de música de la ciutat».

Entre els mesos de maig i setembre, els alumnes de les diferents escoles de música de la ciutat han treballat en un procés de formació en dos blocs. El primer s’ha dedicat a la composició i ha culminat amb la creació d’un repertori musical. El segon s’ha centrat en la interpretació i ha finalitzat amb la presentació d’un espectacle professional dins de la programació del festival Altaveu. Els cursos i tallers els impartiran professionals de prestigi, com Rafa Pons, Marcos Decker, Pepo López, Santos Berrocal i John Caballés.

Vincular el festival amb nous públics

A més de l’actuació, la iniciativa ‘AMA’ també vol ser una font d’oportunitats per a les noves generacions del municipi, donar visibilitat a l’ensenyança musical de la ciutat i al talent local, i vincular el festival amb nous públics i persones joves de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades