Tres iniciatives socials, culturals i educatives del Pressupost Participatiu 2019 ja estan en marxa

Activitats als jardins de la Torre del Sol, promoció de la participació ciutadana a través de l’art i la cultura, i una campanya per fomentar l’ús cívic de l’espai públic són els tres projectes que s’estan executant.

Cinema a la fresca a la Torre del Sol // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament ha destinat 50.000 euros al desenvolupament de set projectes de caràcter social, cultural i educatiu, en bona part gestionats per entitats ciutadanes, en el marc del Pressupost Participatiu 2019. De moment, tres iniciatives de les set previstes ja s’han posat en marxa, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Els jardins de la Torre del Sol s’han estrenat com a seu d’activitats amb ball, swing, teatre, concerts i cinema a la fresca a càrrec dels Cinemes Can Castellet. La programació ha estat dissenyada en col·laboració amb l’Associació de Veïns La Unió del barri Centre.

L’espai Kiosc de la plaça de la Generalitat, de l’entitat Circula Cultura, està desenvolupant una iniciativa per “promoure la participació a través de l’art i la cultura”, ha explicat l’Ajuntament.

En el marc del projecte Reciclos, que promou el reciclatge d’envasos al contenidor groc, s’està treballant en una campanya per “fomentar l’ús cívic de l’espai públic de la ciutat”, amb la col·laboració dels instituts Rafael Casanova i Marianao.

Una de les activitats d’estiu al Museu de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

A l’octubre s’executaran tres projectes més

L’Ajuntament ha informat que a l’octubre està previst que s’executin tres iniciatives més. Una d’elles és un programa de televisió sobre “l’actualitat social que ens envolta de manera objectiva i en un to juvenil”, a càrrec de l’entitat Bombilla Media. També “s’habilitaran racons de lectura als ambulatoris”, amb la col·laboració de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Amb la fundació Iniciativas Solidarias, començarà “un projecte informatiu i d’acompanyament per a persones joves i majors de 45 anys” que busquen feina al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.

D’altra banda, tot i que encara no s’ha determinat quan, s’està “estudiant la creació d’una xarxa de camins segurs al voltant de les escoles” amb l’ajuda del Consell d’Infància i la policia de barri de Ciutat Cooperativa.

Aquestes millores socials del Pressupost Participatiu s’afegeixen a les 21 inversions previstes per a l’espai públic i els equipaments, que compten amb una dotació pressupostària de 500.000 euros. Algunes d’aquestes són “condicionar la zona del riu del Camí del Sorral”, “instal·lar tendals als patis de diverses escoles” o “implantar zona wifi i pantalles digitals als eixos comercials”, segons apunta el comunicat.

Recomanacions personalitzades