Els veïns demanen tirar endavant una trentena de projectes amb el Pressupost Participatiu

De les 219 propostes presentades inicialment per la ciutadania, 59 van passar a la fase de votació i 28 han estat escollides per fer-se realitat durant el proper any.

La plaça de la Generalitat ha ampliat voreres i eliminat barreres arquitectòniques // Ajuntament de Sant Boi

La plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Mitjançant el vot telemàtic, els veïns de Sant Boi de Llobregat han decidit tirar endavant 28 projectes d’entre les 219 propostes presentades al Pressupost Participatiu que s’ha anunciat per aquest proper 2019. En aquest sentit, s’ha de destacar que les votacions van començar el 24 de setembre i han finalitzat aquest darrer 21 d’octubre, mitjançant la plataforma digital participa.santboi.cat, que ha aconseguit un total de 1.409 persones registrades.

De les 219 propostes presentades inicialment per la ciutadania, 59 van passar a la fase de votació i 28 han estat escollides per fer-se realitat durant el proper any. En total l’Ajuntament destinarà 550.000 euros per complir amb les decisions de la ciutadania mitjançant aquest sistema de participació directa. Al cap i a la fi, la voluntat municipal era incloure propostes relacionades amb demandes socials al nou pressupost.

Les votacions

La millora de la plaça Vedruna o la instal·lació de tendals a diverses escoles de la ciutat han estat alguns dels projectes més votats. Si més no, s’ha de destacar que la idea que ha rebut més recolzaments ha sigut la creació d’un nou programa de televisió dedicat a la Gent de Carrer (116 vots). Per darrere seu han quedat projectes com la promoció de la lectura per a infants (111 vots) o la xarxa de camins escolars segurs al voltant de les escoles (108 vots).

Pel que fa a la novetat d’incloure projectes socials (dotats amb 50.000 euros), d’entre els 22 projectes que es van presentar s’han escollit set a desenvolupar. Serà a partir d’ara quan les entitats santboianes podran optar a gestionar alguna d’aquestes iniciatives.

Recomanacions personalitzades