Les escoles estalvien energia a nivells rècord

S’ha aconseguit reduir en consum d’electricitat i gas natural més de 487.000 kW/h i 113 tones de CO2 en només un any. Són xifres rècord. 

Alumnes de l’Escola Montbaig participen al Projecte Euronet // Ajuntament de Sant Boi

L’esforç de les escoles de Sant Boi de Llobregat per incrementar l’eficiència energètica a les seves instal·lacions ha assolit aquest darrer curs un resultat rècord. Les mesures aplicades als onze centres educatius en el marc del projecte europeu Euronet 50/50 han generat un estalvi conjunt de 36.000 euros, una quantitat que multiplica per quatre el registre del curs anterior.

Mitjançant el projecte Euronet 50/50, Sant Boi cerca fomentar l’eficiència energètica oferint a les escoles l’incentiu de rebre com a compensació el 50% de l’estalvi que generen. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que les escoles participants (10 públiques i un de concertada) han reduït en consum d’electricitat i gas natural més de 487.000 kW/h i 113 tones de CO2. Un fet que ha generat l’estalvi econòmic més important registrat des de 2010, l’any en què es va engegar aquest projecte.

Equips especials de gestió energètica

La creació d’equips especials, encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica de les escoles, és la més important de les mesures aplicades l’any 2017. Aquestes persones, entre altres tasques, gestionen la il·luminació de les aules i dels passadissos quan no s’utilitzen o quan hi ha prou llum natural. També aturen els radiadors i ajusten l’horari d’ús de la calefacció a les condicions climatològiques.

Les escoles públiques que participen a Euronet 50/50, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament, són: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet, Casablanca, Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Parellada, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies. L’escola concertada Pedagògium Cos també forma part del projecte. L’Escola Antoni Tàpies és la que ha aconseguit l’estalvi energètic més gran en aquesta edició.

Durant el passat estiu es van millorar les calderes i els sistemes de calefacció de les escoles Rafael Casanova i Ciutat Cooperativa, per tal d’oferir més confort i continuar optimitzant els consums d’energia de cara al nou curs.

Recomanacions personalitzades