L’Ajuntament exigeix a Movistar una solució urgent pels centenars d’abonats sense servei

L’alcaldessa demana per carta al director general de Telefònica a Catalunya que no deixi desateses a les 187 llars sense línia de telèfon fix. Alguns veïns s’han quedat sense servei de teleassistència. 

Alguns afecats porten 20 dies sense servei // Arxiu

L’Ajuntament de Sant Boi ha reclamat a Telefònica-Movistar que restableixi “amb urgència” el servei de telefonia als centenars d’abonats del barri Ciutat Cooperativa-Molí Nou. Hi ha veïns porten fins a 20 dies sense connexió telefònica per problemes amb la xarxa derivats, segons l’empresa, de les intenses pluges d’aquest mes.

La incidència afecta 187 llars de Sant Boi. Entre elles, persones grans que s’han quedat sense el servei de teleassistència, ja que aquest funciona a través de la línia de telèfon fix. Davant d’aquesta circumstància, l’alcaldessa Lluïsa Moret ha demanat per carta al director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, que la companyia restableixi de manera immediata el servei de telefonia.

En el cas que no es pugui resoldre l’avaria en un curt termini, Moret l’ha instat a instal·lar una solució provisional per a les persones que disposen de teleassistència, vital en el servei sanitari de les persones de la tercera edat. “Ens hem preocupat de contactar amb les persones usuàries de la teleassistència, cas a cas, per saber si l’avaria està afectant la comunicació de les seves llars amb el servei”, ha afirmat l’alcaldessa.

L’Ajuntament ja ha desplaçat a la Cooperativa els serveis de l’OMIC perquè els ciutadans puguin saber quins són els seus drets en relació al tall i com poden presentar reclamació si ho estimen oportú. Els problemes també han afectat a alguns barris d’Esplugues de Llobregat. En aquest municipi veí 228 famílies s’han vist sense telèfon. L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha lamentat que l’empresa no hagi avisat l’Ajuntament d’aquesta circumstància que s’hagin assabentat a través de “les xarxes socials i queixes ciutadanes”.

 

Recomanacions personalitzades